GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απίστευτα και όμως αληθινά...

Γραμματόσημο αξίας 9.5 εκατομμυρίων δολλαρίων Δεν είναι ούτε διαμάντι ούτε πίνακας ζωγραφικής, αλλά γραμματόσημο. Πρόκειται για το σπανιότ...

Γραμματόσημο αξίας 9.5 εκατομμυρίων δολλαρίων
Δεν είναι ούτε διαμάντι ούτε πίνακας ζωγραφικής, αλλά γραμματόσημο. Πρόκειται για το σπανιότερο και διασημότερο γραμματόσημο του κόσμου, το One-CentMagenta (πορφυρό του ενός σεντ) της πρώην βρετανικής Γουιάνας που πωλήθηκε σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's στο ποσό των 9.5 εκατομμυρίων δολλαρίων. Το γραμματόσημο τυπώθηκε το 1856 από μία τοπική εφημερίδα και έχει διαστάσεις 2,5 επί 3,2.
Θεωρείται το πιο ακριβό γραμματόσημο που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία.
Το τελευταίο αντίστοιχο ρεκόρ ήταν 2.2 εκατομμύρια δολλάρια το 1996 για το γραμματόσημο Treskilling Yellow.

Πέθανε παρακολουθώντας Μουντιάλ
Ένας Κινέζος, 25 ετών, έχασε την ζωή του, επειδή δεν κοιμήθηκε για να παρακολουθήσει τους αγώνες του Μουντιάλ στην Βραζιλία.
Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός μπροστά στην τηλεόρασή του πολλές ώρες μετά το παιχνίδι μεταξύ Ολλανδίας και Ισπανίας που ολοκληρώθηκε στις 5 το πρωί ώρα Κίνας.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών, η έλλειψη ύπνου ήταν η αιτία του θανάτου. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η καρδιακή προσβολή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορά ώρας μεταξύ Βραζιλίας και Κίνας είναι 11 ώρες, άρα οι φίλαθλοι πρέπει να ξαγρυπνούν, προκειμένου να παρακολουθήσουν τους περισσότερους αγώνες.
Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί ξανά στο παρελθόν, όταν ένας άλλος Κινέζος είχε χάσει την ζωή του παρακολουθώντας για 11 συνεχόμενες ημέρες κάθε αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Πολωνία-Ουκρανία το 2012.

Το αεροπλάνο της Ολυμπιακής που έγινε σπίτι
Σε δεύτερο σπίτι του έχει μετατρέψει ο Bruce Campbell ένα αεροπλάνο της Ολυμπιακής. Αυτό το ιδιαίτερο σπίτι, το Boeing 727-200, βρίσκεται κρυμμένο στα βάθη ενός δάσους στο Oregon όπου ο 62χρονος μηχανικός μένει έξι μήνες τον χρόνο.
Για να το πετύχει αυτό, δαπάνησε πολύ χρόνο και χρήμα, 200.000 δολλάρια.
Ως προς την ασφάλεια, ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι άτρακτοι των αεροπλάνων είναι κατασκευασμένοι να αντέχουν στον χρόνο, να μένουν ανεπηρέαστοι από τους εξωτερικούς παράγοντες και να παρέχουν υψηλή προστασία από εξωτερικούς κινδύνους, ακόμα και σε καταστάσεις πυρκαγιάς.

Τα αυτοκίνητα θα κινούνται με καφέ αντί για βενζίνη
Ένα νέο προϊόν ανεφοδιασμού των αυτοκινήτων βρήκαν Βρετανοί ερευνητές: δημιούργησαν βιοκαύσιμα από καφέ.
Οι επιστήμονες του Κέντρου Βιώσιμων Χημικών Τεχνολογιών του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Μπαθ με επικεφαλής τον δρα Κρις Τσακ εξήγαγαν έλαιο από τα κατακάθια των αλεσμένων κόκκων του καφέ, αφού τα βούτηξαν σε έναν οργανικό διαλύτη. Ύστερα, το έλαιο καφέ, που έχει παρόμοιες ιδιότητες με τις ενεργειακές καλλιέργειες, μετατράπηκε με την κατάλληλη χημική επεξεργασία σε βιοκαύσιμα.
Κατάλληλος για την παραγωγή βιοκαυσίμων φαίνεται να είναι οποιοσδήποτε καφές ακόμα και ο ντεκαφεϊνέ, αν και παρατηρήθηκε πως οι ιδιότητες του βιοκαυσίμου διαφέρουν ανάλογα με την ποικιλία του καφέ.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως το βιοκαύσιμο από καφέ μπορεί να αποτελέσει έστω και σχετικά μικρό μέρος του συνολικού ενεργειακού μίγματος. Θα μπορεί να παράγεται από καφεκοπτεία που έχουν άφθονη την πρώτη ύλη. Εκτιμάται πως ένα συνοικιακό καφεκοπτείο μπορεί να παράγει περίπου δέκα κιλά υπολειμμάτων καφέ ημερησίως από τα οποία είναι δυνατόν να δημιουργηθούν περίπου δύο λίτρα βιοκαυσίμων.

Με ψεύτικο όπλο λήστεψαν κατάστημα όπλων
Ένας άνδρας και δύο έφηβοι συνελήφθησαν, επειδή λήστεψαν ένα κατάστημα όπλων στην περιοχή El Cajon στην Καλιφόρνια χρησιμοποιώντας ψεύτικο όπλο.
Ειδικότερα, ο ένας εξ αυτών κρατούσε το ψεύτικο όπλο απειλώντας τον υπάλληλο του καταστήματος, ενώ οι άλλοι πήραν τα αληθινά όπλα.
Ύστερα, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο, ενώ ο υπάλληλος κάλεσε την αστυνομία, η οποία κατάφερε να τους σταματήσει. Όταν έψαξαν το αυτοκίνητο, βρήκαν τα κλοπιμαία, το ψεύτικο όπλο και μάσκες.
A.K.
Πηγή: paron.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση