GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα βιβλία στη Βενεζουέλα παρουσιάζουν τον Τσάβες σημαντικότερο του Μπολιβάρ

Σχολικά βιβλία που εξυμνούν τον κομαντάντε Ούγκο Τσάβες εξέδωσε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας προκαλώντας την οργή των επικριτών...



Σχολικά βιβλία που εξυμνούν τον κομαντάντε Ούγκο Τσάβες εξέδωσε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας προκαλώντας την οργή των επικριτών του πρώην ηγέτη της χώρας.

Σύμφωνα με το Reuters, το πολιτικό τέκνο του Τσάβες και νυν πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, έδωσε εντολή για την έκδοση νέων σχολικών εγχειριδίων τα οποία «στάζουν μέλι» για τον μέντορά του αλλά και αποκρύβουν, σε ορισμένα σημεία, την αλήθεια.

«Η κυβέρνηση καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να επαναπροσδιορίσει ιστορικά γεγονότα με ιδεολογικό περιεχόμενο και αυτά τα βιβλία μαρτυρούν αυτή την πρόθεσης», υποστηρίζουν οι επικριτές της κίνησης αυτής. «Οι δάσκαλοι ανησυχούν», προσθέτουν.

Τα νέα σχολικά βιβλία, σύμφωνα με το Reuters, παρουσιάζουν τον Τσάβες ως τον άνθρωπο που απελευθέρωσε τη Βενεζουέλα απο την τυρρανία και, μάλιστα, σε ορισμένα σημεία, τον παρουσιάζουν πιο σημαντική προσωπικότητα ακόμα και από τον εθνικό ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα στην Βενεζουέλα, Σιμόν Μπολίβαρ, τον άνθρωπο που ενέπνευσε τον κομαντάντε.

Τα νέα σχολικά βιβλία που πλέκουν το εγκώμιο του ηγέτη της μπολιβαριανής επανάστασης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο Τσάβες αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία και τη χειραφέτηση των πολιτών, διαπνέονται από της εξής φιλοσοφία: υποβαθμίζουν το ρόλο των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σε μία βαθιά διχασμένη χώρα και δείχνουν πως, πίσω από αυτές κινητοποιήσεις που στόχο έχουν την αποσταθεροποίηση της Βενεζουέλας, βρίσκεται - ποιος άλλος!-, η Ουάσινγκτον.

1 σχόλιο

  1. Μετά την άθλια Αποστασία που οργανώνεται στα παρασκήνια, μια λύση υπάρχει : Όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες από τη δεξιά, το κέντρο και την αριστερά να στηρίξουν Σύριζα.

    Η διάλυση των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ από εξωθεσμικά κέντρα μας οδηγεί όλους που ψηφίσαμε μικρά κόμματα να ψηφίσουμε Σύριζα για να καθαρίσει η πολιτική ζωή από τα άθλια παρασκήνια της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση