GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, Επιπτώσεις στην Κοινότητα»

Ημερίδα με θέμα «Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, Επιπτώσεις στην Κοινότητα» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014 και ώρα ...



Ημερίδα με θέμα «Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, Επιπτώσεις στην Κοινότητα» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014 και ώρα 10:30 έως 17:00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο.
Η ημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό, τελεί υπό την αιγίδα της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης και διοργανώνεται από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Λασιθίου, στο πλαίσιο δράσεων Αγωγής στην Κοινότητα.

Η ως άνω εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς ευαισθητοποίησης – ενημέρωσης που καταβάλλεται σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία με στόχο να περιοριστούν οι προκαταλήψεις, το στίγμα και οι διακρίσεις, να καταπολεμηθεί η άγνοια, να αλλάξουν οι απόψεις και οι στάσεις του κοινού απέναντι στο πρόβλημα.

H Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής στήριξης «ΑΡΩΓΗ», λειτουργεί από το 2006 Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας στο Ν. Λασιθίου, μέσα στο πλαίσια των αρχών της Κοινωνικής Κοινοτικής Ψυχιατρικής και της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης για την πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση του ψυχικά αρρώστου μέσα στο κοινωνικό του περιβάλλον.

Τα οργανωμένα κλιμάκια της Κ.Μ.Ψ.Υ. Ν. Λασιθίου τα οποία αποτελούνται από Ψυχίατρο, Ψυχολόγο, Νοσηλευτή, Κοινωνική Λειτουργό και Παιδοψυχίατρο παρέχουν υπηρεσίες διαγνωστικής εκτίμησης, ψυχιατρικής παρακολούθησης, συμβουλευτικής, ψυχοθεραπείες, φαρμακοθεραπεία, ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις, συμβουλευτικό έργο σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Οι τακτικές παρακολουθήσεις πραγματοποιούνται σε όλα τα Νοσοκομεία, Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία του Ν. Λασιθίου. Πραγματοποιεί κατ’ οίκον επισκέψεις/νοσηλείες, παρεμβάσεις στην κρίση, εκπαίδευση εθελοντικών πυρήνων, δράσεις επιμόρφωσης και ενημέρωσης επιλεγμένων ομάδων-στόχων, παρεμβάσεις σε σχολεία, ημερίδες, ομιλίες, σεμινάρια, σχολές γονέων καθώς και άλλες δράσεις σχετικά με την προώθηση της ψυχικής υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση