GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ξέχασαν" να δηλώσουν τον θάνατο στο ΙΚΑ Ξάνθης

Πολυάσχολοι φαίνεται πως ήταν οι συγγενείς τριών θανόντων συνταξιούχων του ΙΚΑ στην Ξάνθη καθώς επί σειρά ετών... δεν βρήκαν ...



Πολυάσχολοι φαίνεται πως ήταν οι συγγενείς τριών θανόντων συνταξιούχων του ΙΚΑ στην Ξάνθη καθώς επί σειρά ετών...
δεν βρήκαν χρόνο να δηλώσουν τον θάνατο των συγγενικών τους προσώπων στο ασφαλιστικό τους ταμείο, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να λαμβάνουν τις συντάξεις τους!

Σε μια μάλιστα εκ των περιπτώσεων που παρουσιάζει το ThrakiToday.com ηλικιωμένη συνταξιούχος του ΙΚΑ απεβίωσε το 2003 και μέχρι το 2011 δεν είχε δηλωθεί ο θάνατός της στο ΙΚΑ, με συνέπεια τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στη σύνταξή της να καταβάλλονται κανονικά στον τραπεζικό της λογαριασμό και φυσικά να εισπράττονται.

Τους ξετρύπωσε η απογραφή!
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ThrakiToday.com, στην Ξάνθη εντοπίστηκαν τρεις τέτοιες περιπτώσεις, όπου οι δικαιούχοι των συντάξεων του ΙΚΑ είχαν αποβιώσει ωστόσο συγγενικά τους πρόσωπα συνέχιζαν ανενόχλητοι να εισπράττουν τις συντάξεις τους.


Οι υποθέσεις ήρθαν στο φως μετά την απογραφή των συνταξιούχων στην οποία προχώρησε ο ασφαλιστικός οργανισμός το 2011. Τότε ζητήθηκε από τους συνταξιούχους να απογραφούν ενώ παράλληλα έγινε ενδελεχής ταυτοποίηση με τα στοιχεία που διατηρούν τα κατά τόπους ληξιαρχεία. Από τον έλεγχο προέκυψαν δεκάδες αντίστοιχες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα, ενώ τρεις εξ αυτών εντοπίστηκαν στην Ξάνθη. Πρόκειται για τρεις γυναίκες που αν και είχαν πεθάνει κανείς δεν φρόντισε να προσκομίσει στο ΙΚΑ πιστοποιητικό θανάτου ώστε με τη σειρά του το ΙΚΑ να προχωρήσει στη διακοπή καταβολής των συντάξεων. Παράλληλα ωστόσο, και ενώ τα χρήματα καταβάλλονταν κανονικά στους λογαριασμούς των δικαιούχων εισπράττονταν από συγγενικά τους πρόσωπα.

Ζημία 128.000 ευρώ για το ΙΚΑ
Από το ρεπορτάζ του ThrakiToday.com προκύπτει πως η πρώτη συνταξιούχος απεβίωσε το 2003 και μέχρι το 2011, δηλαδή επί οκτώ περίπου χρόνια, εισπράττονταν κανονικά τα χρήματα που καταβάλλονταν στον λογαριασμό της. Η δεύτερη συνταξιούχος απεβίωσε το 2005 ενώ η τρίτη το 2009. Σε όλες τις περιπτώσεις φαίνεται πως οι αναλήψεις των χρημάτων από τις τράπεζες γίνονταν μέσω κάρτας αναλήψεως από μηχάνημα ΑΤΜ.

Συνολικά το ΙΚΑ υπέστη ζημιά που ανέρχεται σε 128.560,57 ευρώ, χρήματα τα οποία θεωρούνται αχρεωστήτως καταβληθέντα και πλέον ο οργανισμός τα ζητάει πίσω από τους συγγενείς των θανόντων που τα εισέπραξαν. Μέχρι στιγμής μάλιστα έχουν επιστραφεί πίσω 53.532,38 ευρώ ενώ αντιστοίχως αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε ο έλεγχος κατατέθηκαν και μηνυτήριες αναφορές από το ΙΚΑ κατά των υπευθύνων. Ήδη μια υπόθεση έχει εκδικαστεί και έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή.

ThrakiToday

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση