GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πρώτη νίκη του Ανδρέα Λοβέρδου...

Προς επίλυση  βαίνει το θέμα της διαμάχης του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκ...

Προς επίλυση  βαίνει το θέμα της διαμάχης του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά τη συνάντηση των δύο υπουργών στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου κλήθηκαν εκτάκτως, η πρόταση που έχει υιοθετηθεί στο ανώτατο επίπεδο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αυτή του υπουργείου Παιδείας, δηλαδή να επανατοποθετηθούν περισσότεροι από 883 διοικητικοί υπάλληλοι και 230 θα παραμείνουν σε διαθεσιμότητα. Και αυτό συνιστά εκ των πραγμάτων την πρώτη νίκη του Α. Λοβέρδου ύστερα από τον ανασχηματισμό και την τοποθέτησή του στο υπουργείο Παιδείας.

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, υιοθέτησε από την αρχή την πρόταση του προκατόχου του Κων. Αρβανιτόπουλου η οποία ζητούσε την επανατοποθέτηση 781 υπαλλήλων στα ίδια Ιδρύματα που εργάζονταν και επιπλέον 102 σε άλλα ΑΕΙ και ΤΕΙ που έχουν κενά.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης επέμενε αρχικά στην υλοποίηση της συμφωνίας του κυβερνητικού συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με βάση την οποία θα γίνονταν προκηρύξεις μόνο για 500 θέσεις και θα έφευγαν 530.

Εξάλλου, την Τετάρτη το Τριμελές Συμβούλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέρριψε την πρόταση του υπουργείου Παιδείας να διατεθούν 883 θέσεις για την κινητικότητα των 1.036 διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ Πανεπιστημίων που είναι σε διαθεσιμότητα και επέμενε να διατεθούν 500 θέσεις.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήθελε να εκδώσει τη σχετική πρόσκληση με βάση την απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου, ωστόσο ο κ. Λοβέρδος πίεσε για το αντίθετο.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Παρασκευή ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος είχε αποστείλει προς τον κ. Μητσοτάκη δύο επιστολές με την οποία ζητούσε να εκδοθεί πρόσκληση με:
Α. 781 θέσεις για επανατοποθέτηση στα ίδια Ιδρύματα που υπηρετούσαν και
Β. 102 σε άλλα Πανεπιστήμια ή ΤΕΙ που έχουν ανάγκες.
Στις δύο επιστολές ο κ. Αρβανιτόπουλος διατύπωσε επιχειρήματα για την πρότασή του, σύμφωνα με τα μετά τις παραιτήσεις για συνταξιοδότηση και μετά τις μετατάξεις υπαλλήλων σε Επιστημονικό Προσωπικό και με βάσει τα Σχέδια Οργανισμών, οι ανάγκες αυξήθηκαν κατακόρυφα σε σχέση με τον αρχικό υπολογισμό, βάσει του οποίου εκδόθηκε ο αριθμός των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τότε, το Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε 1.350 διοικητικούς ενώ σήμερα έχει μόλις 740.

9 σχόλια

  1. ΤΟ ΞΎΛΟ ΠΟΥ ΡΊΧΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΌΣΜΟ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ ΜΕ ΞΎΛΟ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ κ. ΣΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΒΟΔΙΦΟΓΕΩΡΓΙΑΔΗ....ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΤΑΞΩΜΕ ΕΝΑ ΔΥΟ ΜΠΑΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ...ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΆΣΤΕ ΜΑΛΑΚΑ...ΑΝΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΊΤΕ ...

    ΠΡΟΤΟΣΑΛΤΕ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΗΔΉΞΟΥΜΕ ΚΆΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΉ...

    Η ΔΙΟΊΚΗΣΗ ΤΗΣ Ο.Π.Λ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα σπασμένα κεφάλια των καθαριστριών και η «αριστερή» υποκρισία...

    Έξω από το υπουργείο Οικονομικών τα ΜΑΤ …εξασκούν τα γκλομπ και τις σιδηρογροθιές στα κεφάλια των άμοιρων θυμάτων: Των καθαριστριών
    Οι διώξεις, οι πραιτωριανοί των ΜΑΤ, τα γκλομπ, οι ξυλοδαρμοί και η κανιβαλική τρομοκρατία είναι τα μόνα μέσα άμυνας αυτής της κυβερνητικής «συμμορίας» του 4ου Ράιχ: Η «νομιμότητα» της βίας, της τρομοκρατίας και της κτηνωδίας..


    Ο ελληνικός λαός, βεβαίως, γνωρίζει και νιώθει στο πετσί του, καθημερινά και κακουργηματικά, αυτή τη «νομιμότητα» της οικονομικής σφαγής του και εξαθλίωσής του, καθώς και τη «νομιμότητα» του ροπάλου και των διώξεων, τη «νομιμότητα» της φυσικής και ψυχικής του εξόντωσης…

    Έτσι, αυτό που εξοργίζει, ακόμα περισσότερο, είναι η ΥΠΟΤΑΓΗ σ’ αυτή τη «νομιμότητα» της «αριστεράς» και...
    η αβυσσαλέα ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ της.

    Οι καθαρίστριες δέρνονται από τους κτηνάνθρωπους των ανδρεικέλων και τα «αριστερά» κόμματα, αντί να κτυπήσουν τις καμπάνες εξέγερσης και να κατεβούν αγωνιστικά και συγκρουσιακά στο πλευρό των θυμάτων, εμπορεύονται, όπως πάντα, το γεγονός, με διπλωματικές ανακοινώσεις κούφιων φράσεων.

    ΚΚΕ:
    «Η απόφαση του Αρείου Πάγου αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ουσιαστικά το δίκιο του αγώνα των εργαζομένων δεν κρίνεται στα δικαστήρια, αλλά πρέπει να επιβληθεί με τη μαζική και οργανωμένη πάλη του λαού, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ και να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη μόνιμη και αξιοπρεπή δουλειά, για όλους τους ανέργους και απολυμένους».

    Ανακάλυψε, εκ νέου, την Αμερική για το Αστικό Δίκαιο και μάλιστα το «Δίκαιο» στο προτεκτοράτο του 4ου Ράιχ…

    Αυτό, όμως, που εξοργίζει είναι η απαστράπτουσα ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: Μιλάει για «αγώνα» και «πάλη» του λαού από τα Γραφεία Τύπου του Περισσού!!!

    Γιατί δεν κατεβάζει τις «οργανωμένες» δυνάμεις του ΕΚΕΙ που αγωνίζονται οι καθαρίστριες και δεν καλεί σε ΟΡΓΑΝΩΣΗ της λαϊκής ΟΡΓΗΣ στο ΔΡΟΜΟ: Εκεί που κρίνεται το δίκιο του λαού;

    Αποδεχόμαστε ΠΡΑΚΤΙΚΑ τη «νομιμότητα» του ροπάλου και των σπασμένων κεφαλιών των θυμάτων, αλλά στα λόγια ωρυόμαστε …επαναστατικά!!!

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης στα λόγια, στην ΠΡΑΞΗ, όμως, γράφει …ανακοινώσεις!!!

    Τι άλλο, λοιπόν, περιμένουν τα «αριστερά» κόμματα για να κατεβούν στο δρόμο και να γκρεμίσουν την κυβέρνηση των ληστών και δημίων, καθώς και τη φασιστική «νομιμότητά» της;

    Η δική τους ειρηνοφιλία, δηλαδή η ΥΠΟΤΑΓΗ τους στο κατοχικό καθεστώς, είναι που μεγιστοποιεί τη θρασύδειλη κτηνωδία των ανδρεικέλων…

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ αυτή η «αριστερή» ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AYTO είναι δικαιοσύνη ΑΛΛΑ και ανάπτυξη: κλέβεις πολλά είσαι ΈΞΩ κλέβεις λίγα είσαι ΜΈΣΑ...

    ΠΌΤΕ ΘΑ ΚΆΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΆ; ...ΜΌΝΟ ΜΕ ΌΠΛΑ ΠΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σεκιουριτάς της ΝΕΡΙΤ μαχαίρωσε τον γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ!

    «Σεκιουριτάς της ΝΕΡΙΤ μαχαίρωσε αγωνιζόμενο της ΕΡΤ έξω από το Ραδιομέγαρο”. Η είδηση από ταο twitter κάνει το γύρο των ΜΜΕ.

    Όπως πληροφορούν εργαζόμενοι από το ραδιομέγαρο ο σεκιουριτάς πήγε, κατόπιν εντολής, να κατεβάσει τη μαύρη σημαία για τους νεκρούς του αγώνα που έχει τοποθετηθει στο σημείο όπου σκοτώθηκε το καλοκαίρι ο Αχιλλέας Παναγούλης, αλληλέγγυος.

    Ο γενικός γραμματέας της ΠΟΣΠΕΡΤ Γαβριήλ Κασσιμάτης τον πλησίασε για να του πει να μην το κάνει και να γυρίσει πίσω. Τότε ο σεκιουριτάς...
    έβγαλε φαλτσέτα και τον μαχαίρωσε στο χέρι και την παλάμη. Στο σημείο της επίθεσης βρίσκονται γιατροί και δυνάμεις της ΔΕΛΤΑ.

    ΠΌΤΕ ΘΑ ΚΆΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΆ; ...ΜΌΝΟ ΜΕ ΌΠΛΑ ΠΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυνοβουλευτικός εκπρόσωπος...

    Κυνοβουλευτικός εκπρόσωπος εκατόν πενήντα τόσων κυνών δεν είναι εύκολο πράγμα!

    Πρέπει να διαθέτεις ειδικά προσόντα.

    Πρέπει να είσαι πλήρως αναίσθητος.

    Πρέπει να μπορείς να διαλύεις ένα ολόκληρο σύστημα Υγείας και να περηφανεύεσαι ότι άφησες το αποτύπωμά σου από την θέση που πέρασες.

    Πρέπει να μπορείς να καταδικάζεις ένα καρκινοπαθές κοριτσάκι 13 ετών ''εις θάνατον'', λόγω αδυναμίας της μητέρας του να προμηθευτεί τα κατάλληλα φάρμακα.

    Πρέπει να είσαι σε θέση να κορδώνεσαι για τις απολύσεις που κάνεις και τις ζωές που καταστρέφεις, και να δηλώνεις ο μνημονιακότερος των μνημονιακών.

    Πρέπει να είσαι εντελώς γελοίος και ημιπαράφρων.
    Πρέπει να έχεις την ικανότητα να γλύφεις ανερυθρίαστα αυτόν που επί χρόνια έβριζες σκαιότατα ως τον ''μεγαλύτερο καταγκιόζη της πολιτικής''.

    Πρέπει να μην έχεις το παραμικρό ''γνώθι σαυτόν'', την παραμικρή διάθεση αυτοκριτικής, την απόλυτη έλλειψη αυτογνωσίας.

    Πρέπει να σε καλούν όλα τα συστημικά κανάλια σαν τον απαραίτητο μαϊντανό-απολογητή της συγκυβέρνησης του αίσχους.

    Πρέπει να λασπολογείς αδιάκοπα και να ρίχνεις στα μούτρα κάθε εργαζόμενου και κάθε αντιμνημονιακού-σκεπτικιστή πολίτη, όλον τον οχετό της μαύρης σου ψυχής.

    Και για όλα αυτά πρέπει να επισύρεις την εκτίμηση του ανεπαρκέστερου πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης, ώστε τρείς μέρες μετά την αποπομπή σου μετά βαϊων και κλάδων, να σε ξανακαλεί στα ''όπλα'', ως μάνα του λόχου-αγέλης που διαθέτει το δεύτερο μεν, αλλά κυβερνόν κόμμα,στο Κοινοβούλιο-κυνοβούλιο της ντροπής!

    Και πάλι, και ξανα-μανά συγχαρητήρια στον ''πρωθυπουργό'' για τις λαμπρές επιλογές του!

    Μας έσκισες και πάλι παλικαρίνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπούτζουκας Τηλέμαχος14 Ιουν 2014, 5:40:00 μ.μ.

    ΣΧΈΔΙΟ ΕΤΑΙΡΕΊΑ:

    Τι προβλέπει το σχέδιο ΕΤΑΙΡΕΊΑ το οποίο είναι άκρως φιλελεύθερο και μας πηγαίνει στην εποχή καλύβας του Μπάρμπα Θωμά...

    Οι Δημόσιοι υπάλληλοι στο κοντινό μέλλον δεν θα ανέρχονται πάνω από 80.000---με 100.000 χιλιάδες δεν θα υπηρετούν τους πολίτες ΆΛΛΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΚΡΑΤΟΣ...

    ΚΑΤΑΡΓΟΎΝΤΑΙ..ΌΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ..

    Δημόσια υγεία γίνεται ιδιωτική η ασφάλιση μαζί με αυτό και όλα δημόσια επαγγέλματα της υγείας με το κοινωνικό κράτος..

    Επαγγέλματα Ιατρού, νοσοκόμων , Τραυματιοφορέων, καθαριστριών ασθενοφόρα,συντηρητών νοσοκομείων θα υπάγονται σε Ιδιώτες {αυτό σημαίνει ότι άνθρωποι που ζουν σε μικρούς πληθυσμούς θα βολεύονται με την τηλεϊατρική και αν το ιδιωτικό ασφάλιστρο τους το επιτρέπει ίσως να προλάβει να πάει στο νοσοκομειακό της εταιρείας...Έτσι καταργούνται και όλες οι οργανικές δημόσιες ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και γίνονται όλες ιδιωτικές {το νέο επάγγελμα θα είναι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με αραβικές γλώσσες να εξυπηρετούν τους νέους πελάτες}..

    Κράτος Πρόνοιας δεν θα υπάρχει ούτε και δημόσιες ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.. Έχεις ιδιωτική ασφάλεια Ζεις δεν έχεις αλληλούια..

    Τα Εργασιακά δικαιώματα θα είναι μια άγνωστη λέξη στο μέλλον.. θα ισχύει {μέχρι πόσο χρόνον αντέχεις να παίζεις } μετά μια σύνταξη προβλεπόμενη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ να τρως μέχρι να πεθάνεις..

    Η ιδιοκτήτη ακίνητη περιουσία από την υπέρ φορολόγηση θα περάσει σταδιακά σε μεγάλα φανς, εταιρείες, πάρα πολύ φτηνά και με πάρα πολύ μικρή φορολόγηση, {αναπτύξει θα το λένε}η μικρή φορολόγηση Θα είναι το έσοδο του κράτους να πληρώνει τον θεσμό των δημοσίων υπαλλήλων- πραιτοριανών- τους φρουρούς του δηλαδή ,που θα εξουσιάζεται από την εταιρεία ΚΡΑΤΟΣ...

    Αυτά θα επεκταθούν ΌΛΑ ΕΠΊΠΕΔΑ, σε παιδεία, αστυνομία -ΠΛΗΝ ΤΟΝ ΠΡΑΙΤΟΡΙΑΝΏΝ- θα γίνουν όλοι ιδιωτική σεκιούριτι , σε στρατό, σε φύλακες και φυλακές , λιμάνια, δήμοι, αεροδρόμια παντού εταιρείες { ΘΑ ΈΛΘΕΙ ΑΝΑΠΤΎΞΕΙ ,ΆΛΛΑ ΤΙ ΑΝΑΠΤΎΞΕΙ ΘΑ ΕΊΝΑΙ!!} ΜΌΝΟ για τα ΦΑΝΣ; της μεγάλες εταιρείες; είμαι σίγουρος όμως ότι ο Βαρδινογιάννης και ο Μπόμπολας ΣΕ ΛΊΓΟ καιρό θα κατεβαίνουν σε πορείες μαζί σας..Καταλάβατε γιατί θα χαλάσει η σούπα αν προσληφθούν ΣΉΜΕΡΑ ΑΎΡΙΟ οι καθαρίστριες στο δημόσιο; Το τέλος έφτασε αύριο θα είναι η σειρά όλων τον καθηγητών στρατιωτικών, αστυνομικών, δικαστών, ιατρών κ.τ.λ Η ΕΛΛΆΔΑ ΘΑ ΓΊΝΕΙ Α.Ε ...

    Μετά έχουν θα σειρά άλλοι π.χ οι εφοπλιστές αυτοί να δείτε τι θα πάθουν στην παγκοσμιοποίηση..
    Τώρα λένε θα φύγουμε και θα πάμε τα καράβια μας στην σημαία της Μάλτας.....ΚΑΛΆ- στην παγκοσμιοποίηση που θα τα πάνε;..Η θα μπορούν να κρυφτούν!!! ΚΑΙ ΠΟΥ;

    Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΕ 50 ΧΡΟΝΙΆ ΘΑ ΈΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ, Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ ΣΕ 50 ΧΡΟΝΙΆ {ΤΌΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΈΝΕ ΌΤΙ ΒΓΟΎΜΕ ΑΠΌ ΤΟ ΜΝΗΜΌΝΙΟ ΘΑ ΈΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΌΛΟΙ ΜΈΣΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΆ} Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΝΤΟΥ...

    ΈΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΠΩ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΛΈΓΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΟΤΕ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΥΛΕΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΖΟΝΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ !!!

    Η οικογένεια των κρατικοδίαιτων Μητσοτάκηδων(μπαμπάς, κόρη, γιος, εγγονός, γαμπροί, ανιψιοί, υποτακτικοί κτλ... ), θέλει να διώξει τους δημοσίους υπαλλήλους που διορίστηκαν χωρίς την μεσιτεία τους !!!

    ΕΑΜ.Β ΥΔΡΟΧΟΟΣ:
    « Έβαλαν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεφορτωθεί το "έρμα" της Μεταπολίτευσης ...Τους "κατώτερους" ...Αυτούς, που μπήκαν με μέσον στο δημόσιο ....Ο γιος ενός πρώην πρωθυπουργού που είναι γνωστός ότι έκανε χιλιάδες διορισμούς – ρουσφέτια κατά την πολιτική του καριέρα, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι θέλει να κλείσει τους λογαριασμούς με το παρελθόν».

    Ποιος θα έχει τον τελευταίο λόγο για τις προσλήψεις;

    Κούλης: «Για πρώτη φορά οι προσλήψεις γίνονται υπό τον κεντρικό έλεγχο του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Δεν γίνεται πρόσληψη εάν δεν την προσυπογράψουμε και εμείς.

    Έβαλαν, πάντως, τον “κατάλληλο” άνθρωπο στην κατάλληλη θέση.

    Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες.

    «Αυτός που σπέρνει δάκρυα και τρόμο …θερίζει την αυγή θανατικό» Μ. Ελευθερίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Που είσαι, Πύρρο; Δέρνουν τις καθαρίστριες. Του Απόστολου Λυκεσά.

    Πριν λίγα χρόνια, ο φίλος Βαγγέλης Μίχος, είχε επιμείνει και μεσολαβήσει για να συναντήσω στο σπίτι της την Ασπασία Καρρά.

    Στάθηκα απέναντι σ’ αυτή την γυναίκα με ένα αίσθημα ντροπής για το μεγέθος της κτηνωδίας που είχε υποστεί στο κορμί της στα χρόνια της δικτατορίας παρόλο που τότε ήμουν πολύ μικρός για να με κατηγορήσω έστω για αδιαφορία.

    Ντρεπόμουν σαν να εκπροσωπούσα ένα μεταλλαγμένο είδος θηλαστικού τέρατος που απόκτησε αίφνης μέρος της συνείδησής του.

    Μου είναι αδύνατο, ακόμη, να φανταστώ έστω, ότι η γυναίκα που μου μιλούσε ή μου χαμογελούσε, που ξεχείλιζε ευγένεια και καλλιέργεια, είχε υποστεί ανείπωτα βασανιστήρια από άλλους εκπροσώπους του ανθρώπινου είδους.

    Οι ξεφτιλισμένοι μουστακαλήδες της τότε ΚΥΠ, την είχαν γυμνώσει πάνω σε μια σανίδα, της έκαναν ηλεκτροσόκ στα γεννητικά όργανα «για να μην αποκτήσει κουμμουνιστάκια» αλλά και στο ανάπηρο πόδι της, και την έδερναν συνεχώς για μέρες και νύχτες στα υπόγεια του Γ Σώματος Στρατού.

    Άλλο να μιλάς θεωρητικά για βασανιστήρια, άλλο να ακούς ιστορίες από τρίτους, άλλο να διαβάζεις βιβλία.

    Αν έχεις απέναντι το κακοπαθημένο σώμα ότι κι αν έχεις σκεφτεί πάει στην άκρη. Είχα πει μέσα μου, πιότερο παρηγορητικά, ότι στη χώρα τούτη κάτι θα είχε απομείνει ως νόημα από τα βάσανα της Ασπασίας, που θα έκανε ανθρωπινότερους όσους κατέχουν οποιαδήποτε εξουσία πάνω στις ζωές και τα σώματα άλλων ανθρώπων.

    Διαψεύστηκα. Το χέρι του Καραμήτσου και των άλλων που βασάνισαν την Ασπασία βγαίνει κάθε μέρα, εννέα μήνες τώρα, πίσω από τις ασπίδες των ΜΑΤ και δέρνει χωρίς κανένα ηθικό φραγμό τις καθαρίστριες έξω από το υπουργείο οικονομικών.

    Βγαίνει το χέρι του Καραμήτσου και χτυπά με κάθε τρόπο και με τέτοια λύσσα που η φαντασία καταργείται. Αδύνατο να το φανταστείς διότι το βλέπεις.

    Είναι το ίδιο χέρι του Καραμήτσου που χτυπάει, όχι πια στο υπόγειο, παρά στο φως της μέρας.....Ξεδιάντροπα, μπαμπέσικα, με ασυγκράτητη κτηνωδία ενώπιον κοινού, πρωθυπουργού, υπουργών, βουλευτών, γραμματέων, δικαστών και εισαγγελέων.

    Κανένας, στοιχειωδώς υγιής πνευματικά άνθρωπος, δεν τολμά φυσικά να φανταστεί τι θα έκανε αυτό το χέρι αν του παραχωρούσαν πάλι κανένα υπόγειο για να συνετίζει τους απείθαρχους.

    Το χέρι και η άφραγη συνείδηση του Καραμήτσου είναι εδώ. Δέρνει με κάθε τρόπο.

    Όσες και όσοι δεν γεύονται το χέρι του Καραμήτσου στο δρόμο απολαμβάνουν το χάιδεμα της λογικής στη φαιά τους ουσία ενόσω τρώνε ποπ κορν στον καναπέ. Η Ιωάννα Μάνδρου ανέλαβε χθες τις απαραίτητες εξηγήσεις: «Γιατί να πληρώνει το δημόσιο ένα σκασμό λεφτά ώστε να έχει μόνιμο υπάλληλο την καθαρίστρια;». Αυτό είπε.

    Εννοώντας άραγε ότι αυτή πληρώνει λίγα την δική της καθαρίστρια και την αντικαθιστά από βδομάδα σε βδομάδα; Ή ότι η δική της καθαρίστρια δεν διαμρτύρεται κάθε μέρα κάτω από το σπίτι ή το γραφείο της;

    Όσο για το «έναν σκασμό λεφτά» δεν έχει πληροφορηθεί μάλλον η κα Μάνδρου ότι δεκαπέντε έλληνες κέρδισαν 3.5 δις τα τελευταία δύο χρόνια. Ότι αυτοί που είχαν χαρτοφυλάκια ύψους 1.78 δις τώρα απολαμβάνουν 5.26 δις. Αυτά είναι πράγματι ένας σκασμός λεφτά. Οπότε, σκάνε μεν, αλλά μόνο από υγεία οι: Κουτσολιούτσος, Κανελόπουλος, Καρέλιας, Βακάκης, Βασιλάκης, Περιστέρης, Κόκκαλης, Σαράντης, Γεράρδος, Λάτσης Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, Μυτιληναίος. Είναι ένας σκασμός λεφτά τα 2,3 δις που κέρδισε η Ντόυτσε Τέλεκομ σε μια πτωχευμένη χώρα. Η φράση, λοιπόν, ανακαλεί μόνο τον ποιητή Τάσο Λειβαδίτη «σκασμός λοιπόν, μιλάει ο υπουργός».

    Ωστόσο αυτή είναι μια συζήτηση σε ιστορική εξέλιξη. Το ανθρώπινο κτήνος βγήκε στους δρόμους, δέρνει γυναίκες και μας βγάζει τη γλώσσα. Προέχει κάποιος να σταματήσει το χέρι του Καραμήτσου που δέρνει τις καθαρίστριες. Ένας καρατέκα του σελιλόιντ, ένας μποξέρ βαρέων σαρώθρων, ένας αρσιβαρίστρας των αμαρτιών του κόσμου, μήπως;

    Που είσαι, Πύρρο; Δέρνουν τις καθαρίστριες....

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΆ Η ΘΑΝΑΤΟΣ ..ΏΡΑ ΝΑ ΡΊΞΟΥΜΕ ΦΌΛΑ ΣΤΑ ΛΥΣΣΑΣΜΈΝΑ ΣΚΥΛΙΆ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΈΨΕΙ Ο ΝΕΚΡΟΘΆΦΤΗΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα του Αδώνιδος τω Άδωνι

    Mέγας μεταρρυθμιστής και άξιος υπουργός ο Άδωνις, αν πιστέψουμε βέβαια τον καθ' ύλην αρμόδιο πρωθυπουργό του. Ο οποίος τον ξήλωσε από το υπουργείο Υγείας, αναλύθηκε όμως σε ύμνους για τον ξηλωμένο μετά το ξήλωμα.

    Με αποτέλεσμα να αναρωτιέται ο δεξιός νοικοκύρης: Βρε παιδιά, αφού ήταν τόσο καλός υπουργός ο Άδωνις, γιατί σ' αυτόν μεν ο Σαμαράς έδωσε τα παπούτσια στο χέρι, στον Βορίδη δε το υπουργικό φράκο;

    Άγνωσται αι βουλαί του Μαξίμου, θα πείτε. Αλλά γνωστό το κέρδος της Βουλής των Ελλήνων από τον διορισμό του Αδώνιδος ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Διότι ο Άδωνις έχει δώσει από καιρό διαπιστευτήρια μαχητικότητας και ρητορικής δεινότητας. Ου μην και διαπιστευτήρια του ήθους που είναι απαραίτητο για τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Μόνο...ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής τον ξεπερνάει στο δύσκολο και υπονομευμένο αυτό πεδίο.

    Ποιος αποκάλεσε τον Σαμαρά τον αχρηστότερο υπουργό από τη μεταπολίτευση; Ο Άδωνις.

    Ποιος αποκαλούσε τρελούς εκείνους που πρόβλεπαν ότι θα πάει στη Ν.Δ.; Ο Άδωνις.

    Ποιος στόλισε με ουκ ολίγα επίθετα τους νυν συναγωνιστές του της Ν.Δ.; Ο Άδωνις.

    Ποιος διέταξε τον σκηνοθέτη να μην τον δείχνει στο ίδιο πλάνο με τον τότε γελοίο και νυν άκρως σοβαρό υπουργό Εσωτερικών; Ο Άδωνις. Και ποιος μόλις ακούει ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει φαιόχρωμα ρητορικά πυρά; Ο Άδωνις, φυσικά!

    Αν λοιπόν υπάρχουν ερωτηματικά για την κλοτσιά από το υπουργείο, για την κλοτσιά προς την κορυφή της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. δεν υπάρχει κανένα. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή.

    Αφού ο Σαμαράς θεωρεί τη Βουλή καφενείο, την ανοίγει και την κλείνει σαν καφενείο, την απαξιώνει με διαδικασίες καφενείου, ένας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος επιπέδου καφενείου είναι ό,τι πρέπει.

    Ως εκ τούτου, άξιος. Να τους δώσει όλους να καταλάβουν τι εστί μαχητικότητα μετά υλακών και υλακές μετά μαχητικότητας.

    Να δώσει στη Βουλή τον αέρα που λείπει με την απουσία των ναζί.

    Να αναβαθμίσει γενικώς τον κοινοβουλευτικό αγώνα μιας Δεξιάς η οποία τρέχει ολοταχώς προς τα πίσω με τον Σαμαρά στο τιμόνι.

    Κι αν, ο μη γένοιτο -άνθρωποι είμαστε-, του ξεφύγει καμιά κουβέντα για το Ολοκαύτωμα και διαμαρτυρηθούν τίποτε Εβραίοι, να τους παραπέμψει στο σχετικό βιβλίο του πατρός Πλεύρη. Για να μάθουν Ιστορία...

    Καρτερός Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση