GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μικρόφωνα πιθανόν κατέγραψαν τη συντριβή του Boeing MH370

Συνεχίζονται οι θεωρίες συνομωσίας για την τύχη της μοιραίας πτήσης MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών. Μια ημέρα μετά τη μαρτυρ...



Συνεχίζονται οι θεωρίες συνομωσίας για την τύχη της μοιραίας πτήσης MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών. Μια ημέρα μετά τη μαρτυρία μιας Βρετανίδας τουρίστριας η οποία υποστηρίζει ότι είδε το φλεγόμενο Boeing 777 λίγες ώρες πριν από την εξαφάνιση του, μια ομάδα ερευνητών από την Αυστραλία έρχεται να δηλώσει ότι έχει ηχογραφήσεις από υποθαλάσσια μικρόφωνα που πιθανώς «έπιασαν» τον ήχο της πρόσκρουσης του αεροσκάφους στη θάλασσα του Ινδικού Ωκεανού.

Οι ερευνητές σε δηλώσεις τους ξεκαθαρίζουν ωστόσο ότι η πιθανότατα να ταυτοποιείται ο ήχος που έχουν καταγράψει με τη μοιραία πτήση είναι μικρότερη του 10%, καθώς αυτός θα μπορούσε να έχει προκληθεί και από ένα φυσικό γεγονός.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Πανεπιστημίου του Κέρτιν της Δυτικής Αυστραλίας, υποθαλάσσια μικρόφωνα κατέγραψαν έναν έντονο ήχο που θα μπορούσε να προέρχεται από την πρόσκρουση ενός μεγάλου αεροσκάφους στην επιφάνεια της θάλασσας. Όπως εξήγησε ο ερευνητής Άλεκ Ντάνκαν, τα μικρόφωνα κατέγραψαν «ένα γεγονός μεγάλης (ηχητικής) ενέργειας» στις 8 Μαρτίου την ώρα που περίπου εκτιμάται ότι συνετρίβη το Βoeing 777.

Τα δεδομένα προήλθαν από χαμηλής συχνότητας ήχους που κατέγραψαν μικρόφωνα που έχει εγκαταστήσει ο ΟΗΕ για να παρακολουθεί ενδεχόμενες υποθαλάσσιες πυρηνικές δοκιμές, αλλά και η Αυστραλία για ερευνητικούς σκοπούς.

Υπενθυμίζεται ότι από την ανάλυση των στοιχείων των ραντάρ και των δορυφορικών δεδομένων το πιθανό σημείο της συντριβής της πτήσης MH370 στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, είναι πάνω από 1.000 χιλιόμετρα μακριά από τις δυτικές ακτές της Αυστραλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση