GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Cocktail με άρωμα Κρήτης!

Ένα ιδιαίτερο bartending show διοργανώνεται στο Ρέθυμνο. Σήμερα Δευτέρα 30 Ιουνίου, κάθε μας γουλιά θα έχει άρωμα Κρήτης! Tα ...



Ένα ιδιαίτερο bartending show διοργανώνεται στο Ρέθυμνο. Σήμερα Δευτέρα 30 Ιουνίου, κάθε μας γουλιά θα έχει άρωμα Κρήτης!

Tα Κρητικά προϊόντα πρωταγωνιστές των shakers! Αυθεντικά κρητικά προϊόντα, αποστάγματα της κρητικής γης μπαίνουν «πίσω από τη μπάρα», για να δημιουργηθούν μοναδικά cocktails. Εννιά από τους καλύτερους bartender της Αθήνας και της Κρήτης, δίνουν το πιο δημιουργικό ραντεβού στο Ρέθυμνο και στο πλαίσιο της Γιορτής Κρητικής Διατροφής, παρουσιάζουν cocktail που συνδυάζουν διεθνείς τεχνικές και τάσεις με ντόπιες πρώτες ύλες!

Έτσι, με έμπνευση τη ρακή και τη Μυρτόρακη, τις λευκές κρητικές ποικιλίες κρασιού Βηλάνα και Βιδιανό, αλλά και την ερυθρή ποικιλία Κοτσιφάλι, οι Γιάννης Αλεξόπουλος (Cinco), Αντώνης Γιαννακάκης (Avli), Αλέξανδρος Γκικόπουλος (Hide & Seek, Bookali), Αλέξανδρος Ευστρατιάδης (Creta Palace), Σπύρος Κερκύρας (Hide & Seek, Bookali, Barsolutions), Δημήτρης Κιάκος (The Gin Joint), Ξαβιέ Μισαηλίδης (Holy Spirit), Γιώργος Μπάγκος (Dos Agaves) και Στέλιος Παπαδόπουλος (Brand Ambassador Jose Cuervo) θα παρουσιάσουν σε ένα 3ωρο event τις πρωτότυπες συνταγές τους.

Για τη δημιουργία τους, χρησιμοποιούν επιπλέον σπουδαία διεθνή αποστάγματα και συστατικά, ενώ πάντα ως βάση κρατούν τα κρητικά προϊόντα όπως το μέλι, το πετιμέζι, τα κρητικά παραδοσιακά αναψυκτικά, την αγουρίδα, τα βότανα και τα και αρωματικά φυτά, τις μαρμελάδες και τα λικέρ.
Τα προϊόντα προσέφεραν το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (κρητικοί οίνοι), η Agreco Farms (τσικουδιά και μυρτόρακη), τα Κρασιά Λυραράκης (αγγουρίδα), ο Γυναικείος Συνεταιρισμός ΕΡΑΤΩ από το Αμάρι (μαρμελάδες, βότανα, πετιμέζι), τα λικέρ Dinapoja (σιρόπια, λικέρ), τα αναψυκτικά ΑΡΚΑΔΙ (μπυράλ, γκαζόζα) και η Σι Μελ (μέλι).

Στόχος της μοναδικής αυτής εκδήλωσης, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κρήτη, είναι η διάδοση των κρητικών προϊόντων και η χρησιμοποίηση τους, σε cocktails που σήμερα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα trends της παγκόσμιας διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Το ραντεβού στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου είναι ορισμένο για την Δευτέρα 30 Ιουνίου από τις 21:00 έως και τις 24:00, ενώ κατά τη διάρκεια της βραδιάς κάθε ένας από τους bartenders θα παρουσιάσει αναλυτικά τη συνταγή του στο παρευρισκόμενο κοινό.

Την εκδήλωση θα συντονίσει και παρουσιάσει η Food and Drink Editor Ελένη Νικολούλια.

Το σόου θα πλαισιώσουν οι dj Mezzo IR, George Alexx, και ALEFU-RA που θα διασκεδάσουν τον κόσμο με διαφορετικά είδη μουσικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση