GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Finansbank μεγαλύτερη ξένη θυγατρική στην Τουρκία

Το άθροισμα του ενεργητικού των Finansbank, Turk Ekonomi Bankasi, Denizbank και ING Bank, οι οποίες κατά πλειοψηφία ανήκουν σε ...



Το άθροισμα του ενεργητικού των Finansbank, Turk Ekonomi Bankasi, Denizbank και ING Bank, οι οποίες κατά πλειοψηφία ανήκουν σε ξένες τράπεζες, αντιστοιχούν γύρω στο 14% του συνολικού ενεργητικού των τραπεζών στην Τουρκία.

H Finansbank βρίσκεται στην καλύτερη θέση, μεταξύ των τουρκικών τραπεζών που ανήκουν σε ξένες τράπεζες, όσον αφορά τις προκλήσεις που υπάρχουν στο ευμετάβλητο περιβάλλον της τουρκικής οικονομίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings. Η μεγαλύτερη ξένη θυγατρική η Finansbank ελέγχει μερίδιο καταθέσεων της τάξης του 4,2%.

Ο οίκος αξιολόγησης, σημειώνει ότι οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας της Finansbank είναι οι πιο ισχυροί από όλες τις τουρκικές τράπεζες “δεύτερης κατηγορίας” που ανήκουν σε ξένους ομίλους. “Αυτό είναι κρίσιμο από τη στιγμή που η μητρική της, Εθνική Τράπεζα, ενδέχεται να μην μπορεί να διοχετεύσει επιπλέον κεφάλαια στην Finansbank, στην περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο”, υπογραμμίζει η Fitch.

Η ικανότητα απορρόφησης πιστωτικών ζημιών των Finansbank, TEB και INGBT χαρακτηρίζεται επαρκής στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ το ίδιο δεν ισχύει για την Denizbank. Οι δείκτες εποπτικών κεφαλαίων στηρίζονται από τους χρεωστικούς τίτλους μειωμένης εξασφάλισης που παρέχουν οι τέσσερις μητρικές τράπεζες, προσθέτει ο οίκος.

Οι τέσσερις τράπεζες εμφανίζουν αρκετά ισχυρούς οικονομικούς δείκτες. Η μεγαλύτερη ξένη θυγατρική είναι η Finansbank η οποία ελέγχει μερίδιο καταθέσεων της τάξης του 4,2%.
Η Denizbank είναι θυγατρική της ρωσικής Sberbank, η TEB της γαλλικής BNP Paribas και η ING Bank της ολλανδικής ING.

fpress.gr

1 σχόλιο

  1. Ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί άφωνος τη προσπάθεια "εξαγοράς" αντιμνημονιακών βουλευτών από τη ΝΔ, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Είμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη πολιτική ανηθικότητα, άνθρωποι που εκλέχτηκαν από ανθρώπους- ψηφοφόρους αντιμνημονιακούς, να σύρονται παρασκηνιακά να στηρίζουν τα μνημόνια, τους φόρους και τα χαράτσια, δηλαδή να "μαχαιρώνουν" πισώπλατα όσους τους ψήφισαν και τους έστειλαν στη Βουλή για να πολεμήσουν το ΔΝΤ και το μνημόνιο, την εξαθλίωση των Ελλήνων. Κι αντί να παραδώσουν την έδρα τους, παραμένουν για να στηρίξουν, πάλι ερήμην του ελληνικού λαού, τη συγκυβέρνηση. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 1965, και οι Έλληνες δημοκρατικοί πολίτες βλέπουν την Ιστορία να επαναλαμβάνεται. Αλλά τα τότε πολιτικά κόμματα είχαν αποκαλύψει το πολιτικό παιχνίδι και ο κόσμος ήταν στους δρόμους. Τώρα, η αντιπολίτευση, πάλι είναι έρμαιο αντιδημοκρατικών πρακτικών.

    Διαλύουν τους ΑΝΕΛ, τη ΔΗΜΑΡ, ίσως και το Ποτάμι ( κόμμα μιας χρήσης για τις ευρωεκλογές ) για να κρατούν αιώνια την εξουσία, με τα παράκεντρα εξουσίας. Υπάρχει, όμως, και Θεός που βλέπει την αδικία και όλα αυτά εις βάρος του λαού... Το άδικο δεν ευλογείται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση