GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H άλλη όψη του Μουντιάλ...

Για τους δύο επόμενους μήνες όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα στην Βραζιλία λόγω του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. 6 εκατομμύρια τουρίσ...

Για τους δύο επόμενους μήνες όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα στην Βραζιλία λόγω του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.
6 εκατομμύρια τουρίστες αναμένεται να επισκεφθούν την χώρα και τα έσοδα να ξεπεράσουν τα 2 δις δολλάρια.
Αυτό το Μουντιάλ λέγεται πως θα είναι ένα φεστιβάλ χρωμάτων.
Υπάρχει, όμως και μία πιο σκοτεινή πλευρά.
Ήδη από τον Ιούνιο του 2013 είχαν ξεκινήσει οι διαδηλώσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο και όχι μόνο. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τα 11 δις δολλάρια που δαπανήθηκαν για την προετοιμασία των αγώνων αντί για την υγεία, την εκπαίδευση και τα μέσα συγκοινωνίας.
Μολονότι παρατηρείται κατά τα τελευταία χρόνια ανάπτυξη στην Βραζιλία, η οποία έχει γίνει η 7η ισχυρότερη οικονομικά χώρα παγκοσμίως, η ζωή των πολιτών δεν έχει βελτιωθεί ουσιαστικά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το 16% των πολιτών ζει στα όρια της φτώχειας. Οι οικονομικές και κοινωνικές αδικίες είναι πολύ μεγάλες. Στις φαβέλες υπάρχει πείνα, ναρκωτικά και πορνεία σαν διέξοδος από την ανέχεια. Κορίτσια και αγόρια 10 ετών εκπορνεύονται για 3 και για 6 ευρώ.
Εξαιτίας του Μουντιάλ, η κατάσταση έγινε χειρότερη. Τον περασμένο Φεβρουάριο 15.000 φτωχές οικογένειες ξεσπιτώθηκαν λόγω των προετοιμασιών.
Όσο για τα εργατικά ατυχήματα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον 5 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους κατά την διάρκεια των εργασιών για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Πριν λίγες ημέρες, ένας εργάτης έχασε την ζωή του στις εργασίες που γίνονται σε σιδηρόδρομο ο οποίος θα ενώνει το αεροδρόμιο της Κογκόνιας με τις γραμμές του μετρό, καθώς κατέρρευσε ένα μέρος του έργου.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, την περασμένη βδομάδα ένας ραδιοφωνικός σταθμός της Κολομβίας έγραψε στο Twitter: «Καθένας έχει λόγους να μην πάει στο Μουντιάλ. Ποιοι είναι οι δικοί σου; Δεν θα πάω στην Βραζιλία, επειδή.» περιμένοντας τις απαντήσεις των ακροατών του. Οι αντιδράσεις, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν πολλές και έντονες.
Ακόμα και στην Ελλάδα προγραμματίστηκε συγκέντρωση στις 12 Ιουνίου, την ημέρα έναρξης, έξω από την πρεσβεία της Βραζιλίας με σκοπό την αλληλεγγύη στους εξεγερμένους της χώρας για το Μουντιάλ, το αιματοβαμμένο εμπόρευμα ως θέαμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση