GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο “LOSER” ΚΑΙ Η ΑΛΕΠΟΥ

Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ 2010: Η Μπάγερν αντιμετωπίζει την Ίντερ του Μουρίνιο, χάνει και ο Ρόμπεν βαφτίζεται και επίσημα ο loser του σύγχρ...

Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ 2010: Η Μπάγερν αντιμετωπίζει την Ίντερ του Μουρίνιο, χάνει και ο Ρόμπεν βαφτίζεται και επίσημα ο loser του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Τελικός Μουντιάλ 2010: Το σκορ μεταξύ Ολλανδίας και Ισπανίας είναι στο 0-0 και κάπου στο 60’ ο Ρόμπεν βρίσκεται ολομόναχος απέναντι στον Κασίγιας. Πρόκειται για κλασικό τετ-α-τετ, όπου ο Ολλανδός αστοχεί, το παιχνίδι πάει στην παράταση και στη συνέχεια ο Ινιέστα δίνει το τρόπαιο στους Ισπανούς. Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ 2012: Η Μπάγερν αντιμετωπίζει μέσα στο σπίτι της την Τσέλσι και το ματς οδηγείται στην παράταση. Ο Ρόμπεν χάνει πέναλτι στη ροή του παιχνιδιού και πλέον αποτελεί τον παγκόσμιο loser.
Ο χλευασμός που έχει δεχθεί ο Ολλάνδός από τους «σοφούς» του ποδοσφαίρου τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη είναι μνημειώδης. Άπειρα σχόλια έχουν γραφεί για το πρόσωπό του σε εφημερίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα περισσότερα εξ’ αυτών φυσικά ήταν επικριτικά. Απόρροια όλης αυτής της επιδερμικής κριτικής ήταν να στιγματιστεί ένας ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης με την ταμπέλα του loser.
Τι σημαίνει ο όρος loser όμως; Ποιο είναι το στοιχείο αυτό που καθιστά κάποιον loser; Ο αθλητισμός είναι μια μικρογραφία της ζωής. Συνεπώς loser δεν είναι αυτός που αποτυγχάνει. Ούτε αυτός που βγαίνει προς τα έξω και για διάφορους λόγους δεν πετυχαίνει τον αρχικό του στόχο. Loser είναι αυτός που κρύβεται. Που δεν θα βγει ποτέ μπροστά παίρνοντας την ευθύνη της επιτυχίας ή της αποτυχίας, ούτε θα σηκωθεί και θα συνεχίσει, όταν οι συγκυρίες τον γονατίσουν. Αυτός είναι ο χαμένος. Κι ο Ρόμπεν δεν υπήρξε ποτέ loser γιατί στην ποδοσφαιρική του ζωή είχε πάντα τα άντερα να βγαίνει μπροστά, όταν η μπάλα έκαιγε. Αυτός ήταν που οδήγησε τρεις φορές την ομάδα του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αυτός οδήγησε την χώρα του στον τελικό του Μουντιάλ, με το δικό του νικητήριο γκολ η Μπάγερν στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης πριν ένα χρόνο.
Χθες σε μια άτυπη επανάληψη του χαμένου τελικού με την Ισπανία, ο Ρόμπεν δεν είχε τίποτα να αποδείξει. Παρόλα αυτά, σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης ταρακουνήθηκε με την εμφατική παρουσία του στο χορτάρι και πλέον ο τίτλος του loser τέθηκε υπό έντονη αμφισβήτηση.
Δυσκολεύομαι να θυμηθώ παρόμοια εμφάνιση ποδοσφαιριστή σαν αυτή του Ολλανδού εχθές σε τόσο υψηλό επίπεδο. Τα δυο εξαιρετικά γκολ που σημείωσε, είναι το τελευταίο κατόρθωμα στην λίστα των όσων πέτυχε απέναντι στους Ισπανούς. Κουβαλούσε μπάλα, πίεζε ασταμάτητα, έκανε κούρσες, συνδυαζόταν άψογα με τους Φαν Πέρσι και Σνάιντερ. Οτιδήποτε δοκίμαζε χθες, του έβγαινε. Τρανό παράδειγμα αποτελεί το γυριστό σουτ στο τέλος του παιχνιδιού με την μπάλα στον αέρα από την γωνία της περιοχής, όπου καταφέρνει και βρίσκει τέρμα. Εκεί είναι που καταλαβαίνεις πως ο Ρόμπεν έβλεπε την εστία του Κασίγιας σαν τέρμα ράγκμπι.
Αντί επιλόγου, αξίζει ξεχωριστή μνεία ο προπονητής Φαν Χαάλ, ο οποίος απέδειξε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του κόουτς σε μια ομάδα. Με λίγα λόγια ο Ολλανδός έχτισε πάνω στο 5-3-2 ένα συμπαγές σύνολο με τρεξίματα, ικανό στο να μαρκάρει και να κλέβει μπάλες και έδωσε την ευκαιρία στους Φαν Πέρσι, Σνάιντερ και Ρόμπεν να ελευθερωθούν και να βγάλουν την ποιότητα τους. Χρησιμοποίησε τρία στόπερ, ώστε να δέσουν μεταξύ τους, δημιουργώντας έτσι μια στιβαρή αμυντική τριάδα και άφησε τους Ντε Γιονγκ και Ντε Γκούσμαν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά στη μεσαία γραμμή. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, ελευθέρωσε την επιθετική του τριάδα και παράλληλα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα προσόντα των Μπλιντ και Γιάνμαατ.
http://www.mpalanalyseto.gr/o-loser-ke-alepou/#.U53dDJR_vO8

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση