GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Mειώθηκαν περαιτέρω τα δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Mειώθηκε περαιτέρω η χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Μάιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο ετήσιος ρυθμ...

Mειώθηκε περαιτέρω η χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Μάιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα, το Μάιο του 2014, διαμορφώθηκε στο -3,5%, από -3,7% τον προηγούμενο μήνα.
Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Μάιο του 2014, ήταν αρνητική κατά 801 εκατ. ευρώ (Μάιος 2013: αρνητική καθαρή ροή 1.209 εκατ. ευρώ) και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε -4,5%, από -4,8% τον Απρίλιο του 2014. Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε σε -4,4%, από -4,6% τον προηγούμενο μήνα και η καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 793 εκατ. ευρώ (Μάιος 2013: αρνητική καθαρή ροή 1.042 εκατ. ευρώ). Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε σε -5,2%, το Μάιο του 2014, από -7,5% τον προηγούμενο μήνα.
Η χρηματοδότηση στα νοικοκυριά μειώθηκε κατά 3%. με αποτέλεσμα το συνολικό τους χρέος σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια να υποχωρήσει κάτω από τα 100 δισ. ευρώ (99,9 δισ. ευρώ).
Συγκεκριμένα, οι χορηγήσεις στεγαστικών μειώθηκαν κατά 3,2% και των καταναλωτικών δανείων κατά 2,8%.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση