GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απάντηση του ομίλου Λάτση για το «The Mall»

Η διοίκηση της Lamda Development, του ομίλου Λάτση έδωσε μία προσεκτική απάντηση στις επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες εβδομάδες για ...

Η διοίκηση της Lamda Development, του ομίλου Λάτση έδωσε μία προσεκτική απάντηση στις επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες εβδομάδες για την υπόθεση του Ελληνικού και για την υπόθεση του εμπορικού κέντρου «The Mall».

Συγκεκριμένα στην τακτική γενική συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου αναφερόμενος στην υπόθεση του εμπορικού κέντρου «The Mall» και της πρόσφατης απόφασης της διυπουργικής επιτροπής στρατηγικών επενδύσεων μέσω της οποίας καλύπτονται οι απαιτήσεις που είχε θέσει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Απαντώντας σε ερώτηση μικρομετόχου για την υπόθεση «The Mall» ο κ. Αθανασίου απέδωσε την δικαστική «περιπέτεια» στο νόμο με βάση τον οποίο κατασκευάστηκε το εμπορικό κέντρο και το γειτονικό «Χωριό Τύπου» στο Μαρούσι.

Υποστήριξε πως ο νόμος δεν προέβλεπε τη σύνταξη μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τεχνικής μελέτης για το συντελεστή δόμησης. Όμως, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), στο οποίο προσέφυγαν πολίτες και φορείς του Αμαρουσίου ζήτησε με πρόσφατη απόφαση τόσο την περιβαλλοντική μελέτη, όσο και την τεχνική μελέτη που να εξηγεί γιατί εφαρμόστηκε ο συγκεκριμένος συντελεστής δόμησης στο ακίνητο. «Ηταν η πρώτη φορά που ένας επενδυτής έπαιρνε το ρίσκο να κατασκευάσει εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα, ενώ το τίμημα για τη γη ήταν τότε 100 εκατ. ευρώ» είπε ο κ. Αθανασίου.

Ο ίδιος επικαλέστηκε τους 2.500 εργαζομένους στο εμπορικό κέντρο και τα 11 εκατ. επισκέπτες ετησίως. Απέφυγε, όμως, να συνδέσει την απόφαση της διυπουργικής επιτροπής στρατηγικών επενδύσεων (ΔΕΣΕ) για την ένταξη έργου ενεργειακής αναβάθμισης του «The Mall» στο «fast track» για ταχεία αδειοδότηση με την υπόθεση του ΣτΕ.

Ο επικεφαλής της Lamda Development υποστήριξε πως το έργο εντάχθηκε στο «fast track» για να αδειοδοτηθεί και να υλοποιηθεί γρήγορα και πως παράλληλα προχωρούν οι δύο μελέτες που ζήτησε το ΣτΕ. Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης την περασμένη Δευτέρα αναφέρονταν, πάντως, πως μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης και της έκδοσης ειδικού χωροταξικού σχεδίου (ΕΣΧΑΣΕ) θα καλυφθούν και οι απαιτήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

1 σχόλιο

  1. ωραία ... εγώ έχω ένα αυθαίρετο 100τ.μ κτίσμα σε νόμιμο οικόπεδο πρώτη κατοικία με 5 παιδιά δυο εγγόνια μια γυναικά και μια πεθερά θα πληρώσω; η να πνίξω γυναικά και πεθερά; τα παιδιά θα τα κάνω χρυσή αυγή τι πιο μάγκας είναι ο Άδωνις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση