GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

SMS για τη στήριξη των πλημμυροπαθών της Σερβίας

Εκστρατεία συγκέντρωσης οικονομικής βοήθειας με αποστολή SMS διοργανώνεται από το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας για τη στήρι...



Εκστρατεία συγκέντρωσης οικονομικής βοήθειας με αποστολή SMS διοργανώνεται από το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας για τη στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη χώρα. Στην Ελλάδα η εκστρατεία υλοποιείται (έως τις 19 Ιουνίου) από την πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα.

Για να υποστηρίξετε τους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες της Σερβίας, στείλτε μήνυμα με τη λέξη ΣΕΡΒΙA ή SERBIA στο 54234 (χρέωση 1 ευρώ +ΦΠΑ). Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την ανακούφιση των πληγέντων. Μπορείτε να στείλετε όσα μηνύματα θέλετε (ισχύει μέχρι και την Πέμπτη 19 Ιουνίου 23:59).

Στις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 120 ετών που έπληξαν τον Μάιο την Κροατία, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και τη Σερβία, στην τελευταία, 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από κατολίσθηση και 26 άνθρωποι πέθαναν από φυσικά αίτια στις πλημμυρισμένες περιοχές, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τη σερβική κυβέρνηση.

Περισσότεροι από 30.000 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και έχουν πληγεί σοβαρά, υποδομές μεταφοράς και διανομής ενέργειας, οδικοί και σιδηροδρομικοί άξονες, σπίτια και καλλιεργήσιμη γη.

Ελληνικές επιχειρήσεις στηρίζουν τη Σερβία

Στο μεταξύ, ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Σερβία στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Σερβία πρόσφεραν έως τώρα οικονομική βοήθεια που ανέρχεται στο ποσό των 20,955 εκ. δηναρίων (περίπου 182.500 ευρώ) σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας της Ελλάδας στο Βελιγράδι.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στην παροχή βοήθειας είναι οι ακόλουθες: Alpha Bank, AXA Insurance, EKO Serbia, Eurobank, Excelsior Hotel, Grand Casino, Intracom Telecom, Mellon Serbia, Piraeus Bank, Titan cementara Kosjerić, Vojvođanska banka.

Οι προσπάθειες αρωγής δεν θα σταματήσουν, επειδή πολλά μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων σχεδιάζουν την αποστολή επιπρόσθετης βοήθειας το προσεχές χρονικό διάστημα.

Επιπλέον το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε πρόσφατα την απόφασή του να συμμετάσχει στις προσπάθειες ανακούφισης και ανάκαμψης από τις πλημμύρες στη Σερβία και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος ενέκρινε έκτακτη δωρεά ύψους 300.000 ευρώ. Η πρεσβεία της Ελλάδας στη Σερβία είναι σε επαφή με τους εκπροσώπους του Ιδρύματος με στόχο την εξεύρεση του κατάλληλου τρόπου διανομής της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Σερβία.

Η ελληνική μη κυβερνητική οργάνωση «Γιατροί Καρδιάς» στις 9 Ιουνίου παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια, (είδη πρώτης ανάγκης, είδη ρουχισμού, πόσιμο νερό και τρόφιμα) στους πληγέντες από τις πλημμύρες στο δήμο Ομπρένοβατς και σήμερα θα παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια για τη στήριξη των κατοίκων του δήμου Κρούπανι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση