GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανάπτυξη 0,5%-1% το 2014 προβλέπει η Eurobank

Πρόβλεψη για ετήσιο ρυθμό αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ της χώρας μεταξύ 0,5% και 1,0% για το σύνολο του τρέχοντος έτους, εκτιμάται απ...


Πρόβλεψη για ετήσιο ρυθμό αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ της χώρας μεταξύ 0,5% και 1,0% για το σύνολο του τρέχοντος έτους, εκτιμάται από τη Διεύθυνση Τρέχουσας Οικονομικής Ανάλυσης & Έρευνας Διεθνών Κεφαλαιαγορών της Eurobank στη νέα της έκδοση με τίτλο «Αποτελέσματα οικονομετρικού υποδείγματος για την εκτίμηση του ελληνικού ΑΕΠ σε πραγματικό χρόνο».
Στην ειδική εφαρμογή της μελέτης παρουσιάζονται εκτιμήσεις για τον ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ της Ελλάδας το τρέχον (2ο) τρίμηνο του 2014, βάσει σειράς σχετικών μακροοικονομικών στοιχείων που έχουν δημοσιευτεί έως την 30η Ιουνίου 2014.
Σημειώνεται ότι, η πρώτη επίσημη εκτίμηση από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το ΑΕΠ της Ελλάδας το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αναμένεται να δημοσιευθεί την 13η Αυγούστου του 2014.
Συνοπτικά, οι προκαταρτικές εκτιμήσεις του οικονομετρικού υποδείγματος υποδηλώνουν περαιτέρω σημαντική επιβράδυνση του ετήσιου ρυθμού συρρίκνωσης του πραγματικού ΑΕΠ της Ελλάδας το 2ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, στο -0,3% από -0,9% το 1ο τρίμηνο του 2014, με τον αντίστοιχο εκτιμώμενο τριμηνιαίο ρυθμό μεταβολής σε κυκλικά προσαρμοσμένους όρους να διαμορφώνεται σε περίπου +0,8% έναντι οριακής μείωσης του -0,15% το προηγούμενο τρίμηνο. Είναι δε συμβατές με το σενάριο επιστροφής σε θετικούς ετήσιους ρυθμούς μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ από το 3ο τρίμηνο του 2014.
Τέλος, σημειώνεται ότι η εκτίμηση του οικονομετρικού υποδείγματος για το ΑΕΠ του 2ο τριμήνου του 2014 είναι αυστηρώς προκαταρτική, αφού η ροή δημοσιεύσεων οικονομικών στοιχείων για το εν λόγω τρίμηνο θα συνεχιστεί και τους επόμενους 2-3 μήνες.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση