GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανάπτυξη 1% (το 2014) και 1,7% (το 2015) στην ευρωζώνη προβλέπει η Eurobank

Ανάπτυξη 1% το 2014 και 1,7% το 2015 προβλέπει για την οικονομία της ευρωζώνης τριμηνιαία μελέτη της Eurobank. Συγκεκριμένα, όπως ε...


Ανάπτυξη 1% το 2014 και 1,7% το 2015 προβλέπει για την οικονομία της ευρωζώνης τριμηνιαία μελέτη της Eurobank.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στη σχετική έκθεση, «το ΑΕΠ της ευρωζώνης θα συνεχίσει να καταγράφει μέτριους ρυθμούς ανάπτυξης λόγω της συνεχιζόμενης απομόχλευσης και των συνθηκών πιστωτικής στενότητας. Ωστόσο, ο μικρότερος βαθμός δημοσιονομικής προσαρμογής και τα μέτρα της ΕΚΤ για την τόνωση της πιστοδοτικής ικανότητας των τραπεζών θα δώσουν ώθηση στην ανάκαμψη, η οποία αναμένεται να γίνει πιο αισθητή το 2015. Ο έλεγχος των στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών αναμένεται να οδηγήσει σε ένα καλύτερα κεφαλαιοποιημένο και περισσότερο διαφανές τραπεζικό σύστημα, με ενισχυμένες δυνατότητες χρηματοδότησης της οικονομίας. Συνολικά, εκτιμούμε ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα αναπτυχθεί κατά 1% και 1,7% το 2014 και 2015, αντίστοιχα».
Εκτιμά, επίσης, ότι «υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ανασχεθεί η προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην ευρωζώνη καθώς:
- Η μείωση των πιέσεων από τις αγορές ενδέχεται να οδηγήσει σε χαλάρωση της προσπάθειας των κυβερνήσεων για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών. Ωστόσο, η πτώση του κόστους δανεισμού για τα κράτη της περιφέρειας δεν οφείλεται μόνο στη βελτίωση των θεμελιωδών των οικονομιών τους, αλλά και στην αναζήτηση ικανοποιητικών αποδόσεων από τους επενδυτές σε συνθήκες άφθονης ρευστότητας.
- Οι εύθραυστοι κυβερνητικοί σχηματισμοί, εν μέσω συσσωρευμένης κόπωσης, εγείρουν ανησυχίες για την πολιτική σταθερότητα στις χώρες της περιφέρειας.
- Η ενίσχυση των ευρωσκεπτικιστών στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εντείνει τη διστακτικότητα για ανάληψη διαρθρωτικών πρωτοβουλιών, ιδίως στη Γαλλία».
Πηγή: www.newsbeast.gr

2 σχόλια

  1. Μπράβο στην ευρωζώνη , στην οποία μακάρι να περιλαμβάνει και την Ελλάδα ως προς τα ποσοστά ανάπτυξης. Εμείς θα έχουμε ξανά μείον ποσοστά; Θοβαμαι οτι θα είναι έτσι. Από τα μέχρι τώρα δεδομένα τα οικονομικά. Χωρίς συνεχόμενα δάνεια, ετησίως σε πολλά δις, τα οποία διοχετεύονται εν συνέχεια στον δημόσιο τομέα, για να έχει να καταναλώνει κατά βούληση, και να περνά ένα μεγάλο μέρος στον ιδιωτικό τομέα. Σύστημα πού εφαρμόσαμε τις τελευταίες δεκαετίες. Και το μάθαμε πολύ καλά. Αλλά δεν συμβαδίζει με το οικονομικό σύστημα τής υπόλοιπης Ευρώπης. Και από κει ξεκινά το δράμα μας. Είμαστε σε μία ένωση πού δεν έχουμε καμία ομοιότητα με τους άλλους. Ούτε πολιτική ούτε οικονομική. Νομίζω αυτό είναι φανερό. Με την ψευδαίσθηση ότι οι υπόλοιποι συνέταιροι μας, θα δεχτούν την ιδιαιτερότητά μας και δεν θα ενοχλούνται. Και τόσα χρόνια προσπαθούμε να το επιβάλουμε. Αλλά έτυχε και η διεθνείς κρίση αυτή πού δεν μπορούμε να κρύψουμε τιποτα.Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση μάχονται να μην αλλαξη τίποτα, να μείνουμε διαφορετικοί με τούς άλλους. Σαν την μύγα μες το γάλα. Απο την διαμάχη αυτή κάποιος θα υπερισχύσει. Η θα πάμε με τούς άλλους οι οποίοι παγκοσμίως είναι οι καλύτερες δημοκρατίες η θα μείνουνε με τον φασισμό εναγκαλισμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EUROBANK,KOLOSBANK,SKATABANK,POUTSOSBANK
    ΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ


    1) LORD JACOB ROTHSCHILD
    https://en.wikipedia.org/wiki/Jacob_Rothschild,_4th_Baron_Rothschild
    http://www.thefullwiki.org/Waddesdon_Manor
    Coordinates: 51°50′32″N 0°56′16″W
    VILLA LORD JACOB ROTHSCHILD CORFU'.
    39,757129° N 19,946010° E

    2) SIR EVELYN DE ROTHSCHILD .
    https://en.wikipedia.org/wiki/Evelyn_Robert_de_Rothschild
    http://www.thefullwiki.org/Ascott_House
    Coordinates: 51°53′43.62″N 0°42′22.23″W

    3) BENJAMIN DE ROTHSCHILD
    https://en.wikipedia.org/wiki/Benjamin_de_Rothschild
    http://www.panoramio.com/photo/77169200
    Coordonnées : 46°14'6"N 6°8'34"E

    4) ERIC DE ROTHSCHILD
    http://www.bxwinex.com/blog/item/97-baron-eric-de-rothschild-lafite-rothschild.html

    5) DAVID DE ROTHSCHILD
    http://www.rothschild.com/David_de_Rothschild/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση