GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέρασε η τροπολογία για την προαγωγή μαθητών με επιδόσεις κάτω του «10»

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από τη Βουλή η Τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας για την προαγωγή και απόρριψη των μαθητών τ...


Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από τη Βουλή η Τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας για την προαγωγή και απόρριψη των μαθητών της Α’ τάξης Ημερήσιου και των Α’ και Β΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου, ύστερα από τα μεγάλα ποσοστά αποτυχίας των φετινών μαθητών.
Πλέον για την προαγωγή και απόλυση των μαθητών της Α’ τάξης του ημερήσιου Λυκείου και των Α’ και Β΄τάξεων του Εσπερινού Γενικού Λυκείου απαιτείται η επίτευξη Μέσου Όρου ετήσιας επίδοσης στους κλάδους μαθημάτων της «Ελληνικής Γλώσσας» και των «Μαθηματικών» τουλάχιστον δέκα (10).
Οι παρεμβάσεις αυτές είναι βελτιωτικές του αρχικού κειμένου και σε καμία περίπτωση δεν αλλάζουν το γράμμα και το πνεύμα του Νόμου.
Με την τροπολογία που ψηφίστηκε αίρονται οι στρεβλώσεις που είχαν παρατηρηθεί από την αρχική διατύπωση του κειμένου του Νόμου αναφορικά με την προαγωγή των μαθητών. Το ποσοστό της επιτυχίας των μαθητών βελτιώνεται και οι μαθητές που παραπέμπονται τον Σεπτέμβριο είναι λιγότεροι.
Παράλληλα, με νομοτεχνική βελτίωση που κατατέθηκε στην τροπολογία επιτυγχάνεται επιπλέον βελτίωση του ποσοστού επιτυχίας των μαθητών καθώς όταν κάποιος μαθητής έχει επιτύχει γενικό βαθμό ίσο ή ανώτερο του δέκα και έχει επιτύχει βαθμό τουλάχιστον οκτώ σε έναν ή δυο κλάδους των μαθημάτων «Ελληνική γλώσσα» ή «Μαθηματικά» και ταυτόχρονα έχει επιτύχει Μ.Ο. κλάδων ίσο ή ανώτερο του δώδεκα και πέντε δέκατα (12,5), ο οποίος προκύπτει από την προφορική και γραπτή βαθμολογία στους κλάδους των μαθημάτων «Ελληνική γλώσσα», «Μαθηματικά» και «Φυσικές επιστήμες», τότε δεν παραπέμπεται στους ανωτέρω κλάδους και προάγεται.
«Νομοθετούμε για να βελτιώσουμε ένα νόμο γιατί οι νόμοι δεν είναι γραμμένοι πάνω σε πέτρα. Πρέπει να βελτιώνονται και στη διάρκεια που εφαρμόζονται, όταν διαπιστώνουμε αδυναμίες να προσπαθούμε να τις βελτιώσουμε» σημείωσε στην ομιλία του στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος κατά τη συζήτηση για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο οποίο είχε ενταχθεί η Τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας.
Εξηγώντας το περιεχόμενό της σημείωσε: «Τι πετυχαίνουμε λοιπόν με αυτή την τροπολογία; Κάποιες στρεβλώσεις που είχε ο Νόμος που έλεγε ότι στα κλαδικά μαθήματα «Ελληνικών» και «Μαθηματικών» θα πρέπει να υπάρχει μίνιμουμ 10. Αυτό εμείς το διορθώνουμε και το πάμε στον Μέσο Όρο. Προτείνουμε βελτίωση του Νόμου δεν προτείνουμε ούτε ευνοϊκές ρυθμίσεις. Βελτιώνουμε απλώς το νόμο».
Πηγή: www.protothema.gr

3 σχόλια

  1. Μελίνα Σακκά Ανεξάρτητη Οικολόγος


    ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
    ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ Ή ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΚΟΤΗΤΑ;
    ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟ ΕΡΕΥΝΑ
    Ο κ. Βεργής ως νέος Μιλτιάδης, ως άλλος... Αϊ-Γιώργης, υπερασπίστηκε τα χωράφια του ιστορικού Μαραθώνα μην τα πάρουν οι δοσίλογοι και οι Οθωμανοί....
    Γελάει το πανελλήνιο με την απόφαση γέλιου, αλλά δεν την κρίνει!!!
    Αν δεν δέχονται την μεταγραφή του Χοντζέτ ταπί, τα κτήματα ανήκουν στους απόγονους της οθωμανής Χανιμέ! Άρα η απόφαση ανοίγει τον δρόμο στους Τούρκους!
    Το κόμμα του Βεργή είχε ανοδική τάση και νέους δυναμικούς υποψήφιους...
    Ενώ, ακόμα δεν έχουμε δει το πρόσωπο του εμπόρου ναρκωτικών της Φιλοθέης - γιατί τον κρύβουν άραγε - ποιοί πέρνανε μερίδιο από τις πωλήσεις ναρκωτικών - ο κ. Βεργής διασύρεται στο πανελλήνιο, ενώ δεν έχει κάνει όσα του καταλογίζονται, για να κρύψουν την πώληση της Ελλάδας και τα κέρδη των "αναδρομικών της ντροπής", λένε οι δημοκράτες.
    Δίκασαν, λένε, Βεργή για μια άσχετη υπόθεση, ενώ αυτός είχε μόνο 17 στρέμματα και όχι 452, για οικολογικό πάρκο ανοικτό στους πεζοπόρους, μόλις πήραν ένα δις αναδρομικά και πουλάνε την ΔΕΗ για το ένα δις αναδρομικών των δικαστών - ενστόλων και αύριο θα πουλήσουν και την ΕΥΔΑΠ για να καταλήξουν τα χωράφια βίλλες δικαστών και ευπόρων της κ. Μέρκελ και των Τούρκων...! Όποιος σηκώνει κεφάλι στην κ. Μέρκελ θα δικάζεται, όποιος πουλάει τον ιστορικό Μαραθώνα και την Ακρόπολη θα τα παίρνει αναδρομικά!!
    Παρακαλούμε τους σοβαρούς δικαστές να μην πάρουν τα "αναδρομικά της ντροπής" και να τα χαρίσουν στα παιδιά, που υποσιτίζονται σχολεια
    .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .
    Η απόφαση της επιτροπής Οθωμανικών κτημάτων αναγράφει ότι το έγγραφο 1255 της 10ης Ιανουαρίου 1838 του Οικονομικού επιτρόπου Αττικής,αναφέρει ότι το Δημόσιο δεν έχει ουδεμία απαίτηση !
    Η απόφαση της επιτροπής Οθωμανικών κτημάτων αναγράφει ότι το έγγραφο 1255 της 10ης Ιανουαρίου 1838 του Οικονομικού επιτρόπου Αττικής,αναφέρει ότι το Δημόσιο δεν έχει ουδεμία απαίτηση !
    Το έγγραφο αυτό το έχει και ο κ. Βεργής και είναι προσαρτημένο στο συμβόλαιο 6579 του συμβ. Αθηνών Βασ. Λαχανά που φυλάσσεται στο αρχειοφυλάκιο του Συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθήνας .
    Επομένως τα κτήματα ΔΕΝ ανήκουν στο Δημόσιο .
    Κοιτάξτε και απόφαση Εφετείου Αθ. 4153/2007 για χρησικτησία Δημοσίων κτημάτων πριν το 1915.
    Για την ΕΥΔΑΠ ΑΕ , όπως και την προϋφιστάμενη Ελληνική Εταιρεία Υδάτων, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις , αρ.42 ν.3316/1925 [ΦΕΚ A 100/1925], αρ. 28 ν. 1068/1980 [ΦΕΚ A 190 /1980 ], άρθρο 1 και 4 ν. 2744/1929 [ΦΕΚ A 222/1999 ], την αιτιολογική (εισηγητική ) έκθεση του ν. 2414 /1996 [ΦΕΚ A 135/1996] επί του κοινωνικού χαρακτήρα τους ως ΔΕΚΟ ,την αιτιολογική (εισηγητική ) έκθεση του ν.3429/2005 [ΦΕΚ A 314 / 2005 ] και ιδίως την αναφορά επί του άρθρου 4 στη έκθεση σχετικά με τον έλεγχο της χρηστής διοίκησης των ΔΕΚΟ ,καθώς και το άρθρο 17 του Συντάγματος ,όπως ισχύει από το 1911 ,αλλά και τις συναφείς με τις ανωτέρω διατάξεις , προκύπτει ότι :
    Εξάλλου, με βάση τον ως άνω ν. 3316/1925 περί της σύμβασης μεταξύ της Αμερικανικής Εταιρείας ULEN ( που κατασκεύασε το φράγμα της Λίμνης του Μαραθώνα ) και του Ελληνικού Κράτους, και ειδικότερα το άρθρο 42 όριζε ότι« ( ...) αι αναγκαίαι γαίαι (...) θα απαλλοτριωθώσιν (...). Όσον αφορά εν τούτοις τας αναγκαιούσας μόνον υπό τύπον προσωρινότητος γαίας , η Κυβέρνησις δύναται είτε δια συμβιβασμού μετά των ιδιοκτητών ,είτε δι’ οιουδήποτε άλλου μέσου να επιτύχη την υπό της Εταιρείας προσωρινήν κατά την διάρκειαν των έργων κατάληψιν, χωρίς να απαλλοτριώση ταύτα. Εάν τοιούτος συμβιβασμός είναι αδύνατος και αν η Κυβέρνησις αναγκασθή να απαλλοτριώση αυτάς, αύται θα επιστραφώσιν εις την Κυβέρνησιν μετά την αποπεράτωσιν των έργων » . Η σύμβαση του Κράτους με την Εταιρεία ULEN με τον ως άνω ν. 3316/1925 ήταν ως γνωστόν μια σύμβαση Δημοσίου Δικαίου και οι διατάξεις του ανωτέρω νόμου είναι περιοριστικές .Κατά συνέπεια για τις εκτάσεις για τα έργα και τις εγκαταστάσεις της Εταιρείας ULEN που χρειαζόταν προσωρινά η Εταιρεία, μόνο το Κράτος επιτρεπόταν να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για να παραδοθούν στην Εταιρεία προσωρινά προς χρήση και ΔΕΝ επιτρεπόταν να καταλάβει αυθαιρέτως η Εταιρεία ULEN οποιαδήποτε έκταση . Συνεπώς δεν νοείτο γρησικτησία έκτασης με νομέα την Εταιρεία ULEN . Περαιτέρω με βάση τις ως άνω διατάξεις η ΕΥΔΑΠ ΑΕ ( και η προϋφιστάμενη ΕΕΥ ) ήταν και είναι χρήστης των εκτάσεων που απαλλοτριώθηκαν και όγι νομέας ,αφού οι εκτάσεις ανήκαν στο Κράτος είτε στο ΝΠΔΔ « Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ ». Εξάλλου το Κράτος ,μετά το Σύνταγμα του 1911,με το αρ. 17, δεν επιτρεπόταν ,ούτε επιτρέπεται να καταλάβει μια ιδιωτική έκταση χωρίς αποζημίωση του ιδιοκτήτη της, ούτε βέβαια μπορούσε με έκτακτη χρησικτησία να αποκτήσει την κυριότητα μιας ιδιωτικής έκτασης . Αυτό ισχύει και για τα ΝΠΔΔ σαν αποκεντρωμένα όργανα του Κράτους και άλλωστε δεν προβλέπεται από τις διατάξεις λειτουργίας τους ,που σαν διατάξεις δημοσίου δικαίου είναι περιοριστικές . Εξάλλου η ΕΕΥ ήταν 100 % Κρατική και η ΕΥΔΑΠ ήταν 100 % Κρατική μέχρι το 1999 .Δεν νοείται ούτε επιτρέπεται μια 100 % Κρατική Εταιρεία, και μάλιστα με κοινωνικό χαρακτήρα ,να καταπατά ιδιωτικές εκτάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν τοιούτος συμβιβασμός είναι αδύνατος και αν η Κυβέρνησις αναγκασθή να απαλλοτριώση αυτάς, αύται θα επιστραφώσιν εις την Κυβέρνησιν μετά την αποπεράτωσιν των έργων » . Η σύμβαση του Κράτους με την Εταιρεία ULEN με τον ως άνω ν. 3316/1925 ήταν ως γνωστόν μια σύμβαση Δημοσίου Δικαίου και οι διατάξεις του ανωτέρω νόμου είναι περιοριστικές .Κατά συνέπεια για τις εκτάσεις για τα έργα και τις εγκαταστάσεις της Εταιρείας ULEN που χρειαζόταν προσωρινά η Εταιρεία, μόνο το Κράτος επιτρεπόταν να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για να παραδοθούν στην Εταιρεία προσωρινά προς χρήση και ΔΕΝ επιτρεπόταν να καταλάβει αυθαιρέτως η Εταιρεία ULEN οποιαδήποτε έκταση . Συνεπώς δεν νοείτο γρησικτησία έκτασης με νομέα την Εταιρεία ULEN . Περαιτέρω με βάση τις ως άνω διατάξεις η ΕΥΔΑΠ ΑΕ ( και η προϋφιστάμενη ΕΕΥ ) ήταν και είναι χρήστης των εκτάσεων που απαλλοτριώθηκαν και όγι νομέας ,αφού οι εκτάσεις ανήκαν στο Κράτος είτε στο ΝΠΔΔ « Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ ». Εξάλλου το Κράτος ,μετά το Σύνταγμα του 1911,με το αρ. 17, δεν επιτρεπόταν ,ούτε επιτρέπεται να καταλάβει μια ιδιωτική έκταση χωρίς αποζημίωση του ιδιοκτήτη της, ούτε βέβαια μπορούσε με έκτακτη χρησικτησία να αποκτήσει την κυριότητα μιας ιδιωτικής έκτασης . Αυτό ισχύει και για τα ΝΠΔΔ σαν αποκεντρωμένα όργανα του Κράτους και άλλωστε δεν προβλέπεται από τις διατάξεις λειτουργίας τους ,που σαν διατάξεις δημοσίου δικαίου είναι περιοριστικές . Εξάλλου η ΕΕΥ ήταν 100 % Κρατική και η ΕΥΔΑΠ ήταν 100 % Κρατική μέχρι το 1999 .Δεν νοείται ούτε επιτρέπεται μια 100 % Κρατική Εταιρεία, και μάλιστα με κοινωνικό χαρακτήρα ,να καταπατά ιδιωτικές εκτάσεις .Τούτο θα ήταν παραβίαση του αρ. 17 του Συντάγματος από το Κράτος, που ήταν ο αποκλειστικός μέτοχός τους. Περαιτέρω ,μετά την μερική ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ,το Κράτος παρέμεινε ο πλειοψηφικός μέτοχος με 63 % . Το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ υποχρεούται να προστατεύει τα συμφέροντα του βασικού μετόχου που είναι το Κράτος και θεμελιώδες συμφέρον του Κράτος είναι η τήρηση του Συντάγματος και τασσόμενη από αυτό προστασία της ιδιοκτησίας με βάση το αρ. 17 Σ. Κατά συνέπεια ,με βάση και την προαναφερθείσα αρχή της χρηστής διοίκησης που πρέπει κατά νόμο να διέπει την λειτουργία των ΔΕΚΟ , ούτε τώρα που η ΕΥΔΑΠ έχει μερικά ιδιωτικοποιηθεί, νομιμοποιείται το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ να καταλαμβάνει εκτάσεις που δεν έχουν απαλλοτριωθεί για τους σκοπούς της ή δεν έχει την κυριότητά τους η ΕΥΔΑΠ .Η αυθαίρετη κατάληψη έκτασης δεν προβλέπεται από το καταστατικό της ,αλλά και δεν επιτρέπεται κατά ανωτέρω ( αφού και σήμερα ισχύει για τη λειτουργία της το αρ. 28 ν. 1068/1980 περί απαλλοτριώσεων, με βάση το αρ.4 του ν. 2744/1999) ,αφού εξάλλου από το 1999 η ΕΥΔΑΠ ΑΕ είναι μόνο ΥΡΐίστικ των εκτάσεων που ανήκουν στο ΝΠΔΔ « Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ »και δεν επιτρέπεται να είναι « νομέας » μιας έκτασης που δεν ανήκει στην ίδια ή στο ανωτέρω ΝΠΔΔ ,την οποία έκταση κατέλαβε αυθαιρέτως.
    Η Δικαιοσύνη θα βρει την αλήθεια..
    Ηδη ο κ. Βεργής φρόντισε να συντηρήσει την παράδοση που έχει δημιουργήσει με τις εντυπωσιακές προεκλογικές αφίσες του προαναγγέλλοντας την κάθοδό του στις ευρωεκλογές με μια εντυπωσιακή σύνθεση. Ντυμένος με αρχαιοελληνική περιβολή, κάθεται πάνω σε έναν αγριεμένο ταύρο και κρατά ένα μακρύ δόρυ με το οποίο, ως άλλος... Αϊ-Γιώργης, στοχεύει απευθείας στην καρδιά έναν τρικέφαλο δράκοντα που συμβολίζει την τρόικα και απειλεί με τα νύχια του την Ευρώπη! Και όλα αυτά υπό το έντρομο βλέμμα της Ανγκελα Μέρκελ!
    Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με απόφαση του Αρείου Πάγου ήταν οι:
    ΒΕΡΓΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ του Εμμανουήλ
    ΚΑΣΤΡΑΝΤΑ ΙΩΑΝΝΑ του Πέτρου
    ΚΟΖΙΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ιωάννη
    ΠΟΤΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Χρήστου
    ΣΤΟΥΡΑΪΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Ελευθερίου
    ΧΑΤΖΗ ΑΝΝΑ του Βύρωνα
    Η Δικαιοσύνη θα βρει την αλήθεια...
    Μελίνα Σακκά Ανεξάρτητη Οικολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση