GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συλλήψεις 10 παλαιστινίων διαδηλωτών στην Πλατεία των Τζαμιών

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι δυνάμεις της εισήλθαν σήμερα στην Πλατεία των Τζαμιών στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και συνέλα...


Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι δυνάμεις της εισήλθαν σήμερα στην Πλατεία των Τζαμιών στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και συνέλαβαν 10 παλαιστίνιους διαδηλωτές.
"Δεκάδες παλαιστίνιοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και κροτίδες εναντίον αστυνομικών που συνόδευαν επισκέπτες στο Ορος του Ναού (όπως ονομάζεται από τους Ισραηλινούς η Πλατεία των Τζαμιών).
Αλλοι αστυνομικοί επενέβησαν τότε κάνοντας χρήση οβίδων κρότου λάμψης για να διαλύσουν τους διαδηλωτές", εξήγησε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.
"Δέκα διαδηλωτές συνελήφθησαν και δύο αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί ελαφρά", πρόσθεσε η εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι στη συνέχεια η Πλατεία των Τζαμιών έκλεισε για τους επισκέπτες.
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ταραχές ξέσπασαν στην ανατολική Ιερουσαλήμ μετά την απαγωγή και τη δολοφονία του νεαρού Παλαιστίνιου, τον οποίο οι απαγωγείς του έκαψαν ζωντανό την 1η Ιουλίου, σε αντίποινα για την απαγωγή και δολοφονία των τριών νεαρών Ισραηλινών στη Δυτική Οχθη. Η ισραηλινή επίθεση κατά της Λωρίδας της Γάζας έχει κλιμακώσει την ένταση στην ανατολική Ιερουσαλήμ, που κατοικείται κυρίως από Αραβες.
Η Πλατεία των Τζαμιών ή το Ορος του Ναού είναι ιερός τόπος τόσο των μουσουλμάνων όσο και των εβραίων και πηγή καθημερινών εντάσεων ανάμεσα στις δύο κοινότητες.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση