GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έσπασαν τα ισόβια: Κάθειρξη 12 ετών στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

Σε κάθειρξη 12 ετών καταδικάστηκε ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος. Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά (vid) Το δικαστήρ...


Σε κάθειρξη 12 ετών καταδικάστηκε ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος. Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά (vid)

Το δικαστήριο τον έκρινε τελικώς ένοχο, κατά πλειοψηφία (3-2) και κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία (με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου) και σε συνδυασμό με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών (πρότερος έντιμος βίος και μετέπειτα καλή συμπεριφορά), «έσπασαν» τα ισόβια δεσμά, με τα οποία ο άλλοτε πρώτος δημότης της Θεσσαλονίκης είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως.

Στον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 5 μηνών, «σπάζοντας» και σ” αυτήν την περίπτωση τα ισόβια της πρωτοβάθμιας δίκης. Ο άλλοτε πιο στενός συνεργάτης του Β. Παπαγεωργόπουλος κηρύχθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (3-2) και κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση (με τον 1608) και επιπλέον για την πράξη της απλής συνέργειας στην πλαστογραφία (πλημμέλημα). Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Εξάλλου, σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και 6 μηνών καταδικάστηκε ο πρώην δημοτικός ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος κι αυτός «έσπασε» τα ισόβια του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, χάρη στο ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου που του αναγνωρίστηκε.

Επιπλέον, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής για καταβολή χρηματικής αποζημίωσης ύψους 50.000 ευρώ στον καθέναν από τους τρεις παραπάνω κατηγορούμενους, προς το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Τέλος, στους δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου Θωμά Γκόλα και Γιώργο Γκαϊδατζή, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 1 και 2 ετών, αντιστοίχως, με 3ετή αναστολή, για το πλημμέλημα ότι παρέλειψαν να ελέγξουν τον υφιστάμενό τους. Στους δυο τελευταίους, που πρωτοδίκως είχαν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης 15 (Θ. Γκόλα) και 10 ετών (Γ. Γκαϊδατζή) το δικαστήριο αναγνώρισε τον πρότερο έντιμο βίο, στον καθένα, και επιπλέον στον έναν από τους δύο την μετέπειτα καλή συμπεριφορά μετά την τέλεση της πράξης.

Αμέσως μετά την τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου ο Μ. Λεμούσιας έκανε λόγο για «άδικη» και «προειλημμένη απόφαση», ενώ απευθυνόμενος προς τους τρεις δικαστές που πλειοψήφησαν είπε: «Να απολογηθείτε στη συνείδηση σας. Από το Θεό να το βρείτε».

Οι συνήγοροι του τέως δημάρχου από την πλευρά τους ήδη προανήγγειλαν προσφυγή κατά της απόφασης στον Άρειο Πάγο.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Β. Παπαγεωργόπουλος και ο Μ. Λεμούσιας επέστρεψαν στις φυλακές Διαβατών. Σιωπηλοί και με χειροπέδες στα χέρια, επιβιβάστηκαν στο όχημα της αστυνομίας, αποχωρώντας από το δικαστικό μέγαρο.
(Βίντεο: voria.gr)

Αποχώρηση Παπαγεωργόπουλου από newsview

1 σχόλιο

  1. Αυτή είναι η δόλια ιστορία της Δεξιάς,
    Που’ ναι απ’ το ’21 του λαού βραχνάς,
    Μια ζωή στους ξένους πουλημένη,
    Άθλια, Δοσίλογη, στα τέσσερα στημένη.

    Δεξιά, μια ιστορία μες στην προδοσία,
    Αλλά "καθηγητές" στην πατριδοκαπηλεία,
    Όλοι οι αγράμματοι, αμόρφωτοι εθνικιστές,
    Είναι της Δεξιάς "μεγάλοι" αγωνιστές!

    Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών,
    Άθλιων, Δοσίλογων σκυλιών,
    Υπηρέτες, Γλείφτες διαπλοκής,
    Οι δεξιοί αμέμπτου "ηθικής"!

    Ολημερίς με προπαγάνδα μας φλομώνει,
    Η Βρωμοδεξιά, που μας εξαθλιώνει,
    Με τα μίσθαρνα παπαγαλάκια της οργιάζει,
    Τη λογική μας αισχρά παραβιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση