GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος: 12 χρόνια από τη συντριβή του ελικοπτέρου όπου σκοτώθηκε ο στρατηγός Φλωράκης

Μνημόσυνο για τον πρώην Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ευάγγελο Φλωράκη, τον Αντιπτέραρχο Ταξίαρχο Στυλιανό Δεμέναγα, τον Π...


Μνημόσυνο για τον πρώην Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ευάγγελο Φλωράκη, τον Αντιπτέραρχο Ταξίαρχο Στυλιανό Δεμέναγα, τον Πλωτάρχη Νικόλα Γεωργίου, τον Επισμηναγό Πάρη Αθανασιάδη και τον Σμηναγό Μιχάλη Σιακαλλή, που σκοτώθηκαν σε διατεταγμένη υπηρεσία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάφο.
Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν, κατέπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στις 4.20 π.μ. της 11ης Ιουλίου 2002, περίπου δύο χιλιόμετρα από την αεροπορική βάση Πάφου, κοντά στο χωριό Κούκλια, συμπαρασύροντας στο θάνατο τον Αρχηγό και τους αξιωματικούς που τον συνόδευαν σε αυτή την τελευταία πτήση της στρατιωτικής τους σταδιοδρομίας και της ζωής τους, συγκλονίζοντας τον απανταχού Ελληνισμό.
Ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης ανέφερε πως «ο μαρτυρικός τους θάνατος αναδεικνύει τη συνέχεια της από αρχαιοτάτων χρόνων, κοινής πορείας του ελληνισμού, ενισχύοντας την κοινή μας ταυτότητα και επιβεβαιώνοντας, στην πράξη, την κοινή μας μοίρα. Η κοινή θυσία Ελλαδιτών και Κυπρίων υπήρξε διαχρονικά αδιαμφισβήτητο σύμβολο αδιάσπαστης ενότητας, ακλόνητο τεκμήριο, ενός κοινού πεπρωμένου αλλά και του ακατάλυτου δεσμού που ενώνει τους απανταχού Έλληνες».
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση