GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος: Ξεκινά στις 15 Ioυλίoυ η 5η αξιoλόγηση της Tρόικας

Ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη, 15 Ιουλίου, από τους διεθνείς δανειστές της Κύπρου, η πέμπτη αξιολόγηση της πορείας εφαρμογής του κ...



Ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη, 15 Ιουλίου, από τους διεθνείς δανειστές της Κύπρου, η πέμπτη αξιολόγηση της πορείας εφαρμογής του
κυπριακού μνημονίου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Ιουλίου.

Η αποστολή της Τρόικας ολοκληρώνει την άφιξή της στο νησί την ερχόμενη Δευτέρα και την επόμενη ημέρα ξεκινούν οι συναντήσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες , και συνάντηση των επικεφαλής των διεθνών δανειστών με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Φλέγον θέμα συζήτησης κατά τη νέα παρουσία της Τρόικας στην Κύπρο θα αποτελέσει το μεγάλο ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ), το οποίο ανέρχεται γύρω στο 45% των συνολικών δανείων ή στα 27,1 δισεκατομμύρια ευρώ, από σύνολο δανείων 60 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (Απρίλιος) της Κεντρικής Τράπεζας. Στις τράπεζες το ποσοστό των ΜΕΔ ανέρχεται στο 43% και στον Συνεργατισμό στο 51,7%.

Οι επαφές των κλιμακίων της Τρόικας, σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα συναντήσεων, θα διαρκέσουν μέχρι τις 22 Ιουλίου και στη συνέχεια θα αρχίσει η συζήτηση για την πέμπτη επικαιροποίηση του μνημονίου μεταξύ των επικεφαλής της Τρόικας και του Υπουργού Οικονομικών.

Όπως επισήμαινε η Τρόικα σε δήλωσή που εξέδωσε μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, οι τρεις σημαντικότερες προκλήσεις της Κύπρου είναι η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η διατήρηση των δημοσιονομικών σε βιώσιμη πορεία και η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων.

Ανέφερε επίσης ότι «το πρόγραμμα της Κύπρου παραμένει εντός τροχιάς, οι δημοσιονομικοί στόχοι για το πρώτο τρίμηνο του 2014 έχουν επιτευχθεί με ένα σημαντικό περιθώριο, αντανακλώντας καλύτερες από τις προβλεπόμενες επιδόσεις στα έσοδα και συνετή εκτέλεση του προϋπολογισμού».

cytoday.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση