GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με 150.000 ευρώ αποφυλακίζεται ο πρώην διευθυντής του ALTER Κώστας Γιαννίκος

Αντικαταστήθηκε η κράτηση του Κ. Γιαννίκου με περιοριστικούς όρους Το δικαστήριο αντικατέστησε την κράτηση του κ. Γιαννίκου, που βρ...


Αντικαταστήθηκε η κράτηση του Κ. Γιαννίκου με περιοριστικούς όρους
Το δικαστήριο αντικατέστησε την κράτηση του κ. Γιαννίκου, που βρίσκεται στη φυλακή περίπου δύο χρόνια, επιβάλλοντας τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο ΑΤ της περιοχής του.
Ο κ. Γιαννίκος, ωστόσο, δεν αποφυλακίστηκε καθώς καλείται να καταβάλει συνολική εγγυοδοσία 150.000 ευρώ σε σχέση με δυο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του. Πρόκειται για δυο πρωτόδικες καταδικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί σε βάρος του με ποινές 6 και 7 ετών αντίστοιχα, με αναστολή αλλά και συνολική χρηματική εγγύση150.000 ευρώ.
Και οι δυο καταδίκες αφορούν κατηγορία για μη καταβολή ΦΠΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών από το ΑΛΤΕΡ. Ο κ. Γιαννίκος αναμένεται να ζητήσει μείωση του εν λόγω ποσού εγγύησης το οποίο, εφόσον πληρωθεί, ο κατηγορούμενος θα μπορεί να αποφυλακιστεί άμεσα.
Το αίτημα αντικατάστασης προσωρινής κράτησής του υποβλήθηκε σήμερα από τον συνήγορο του άλλοτε στελέχους του τηλεοπτικού σταθμού, ενόψει νέας αναβολής που δόθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης για μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών του ALTER . Το ποσό που είναι αντικείμενο της δίκης, αμφισβητείται και μάλιστα η εκδίκαση έχει αναβληθεί ήδη άλλη μία φορά, μετά από ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος, με εντολή του δικαστηρίου στο Δημόσιο να προσκομίσει αναλυτική κατάσταση των καταβληθέντων μισθών προς τους εργαζομένους του Alter κατά την επίδικη περίοδο, καθώς και το υπολογιζόμενο ποσό του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Και η σημερινή αναβολή, για τις 12 Δεκεμβρίου του 2014, δόθηκε για τον ίδιο λόγο.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση