GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Νεολαία ΑΝΕΛ στο 16ο συναπάντημα νεολαίας ποντιακών σωματείων

Διαβάστε την ανακοίνωση: "Στο 16ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων που πραγματοποιήθηκε 17-20 Ιουλίου 2014 συμμετ...



Διαβάστε την ανακοίνωση:
"Στο 16ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων που πραγματοποιήθηκε 17-20 Ιουλίου 2014 συμμετείχε μετά από πρόσκληση η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας. Συνοδευόμενη από τον Υπ. Οργ. Κεντρικής Μακεδονίας Νίκο Γκούντα, τον Υπ. Οργ. Θεσσαλονίκης Κώστα Καράμπελα και την Μαρία Βαφειάδου μέλος της Νεολαίας, η Πρόεδρος Μανταλένα Παπαδοπούλου απηύθυνε χαιρετισμό. Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων ήταν η μόνη πολιτική νεολαία που ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση.

Δήλωσε μεταξύ άλλων, τα εξής: «Είκοσι χρόνια από την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου από την Ελληνική Βουλή είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρείται η πολιτιστική κληρονομιά και η ιστορική μνήμη, όχι μόνο στους απογόνους των προσφύγων αλλά σε όλο τον Ελληνισμό. Εμείς οι νέοι άνθρωποι οφείλουμε να αγωνιζόμαστε στη κατεύθυνση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας σε όλο τον κόσμο και της ανάδειξης και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορικής μνήμης. Σε αυτή τη προσπάθεια η συμμετοχή της Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι για εμάς τιμή και χρέος. Δεν πρόκειται για θέμα μόνο εθνικό αλλά για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Τέτοιου είδους εγκλήματα δεν διαγράφονται. Λαός που ξεχνά την ιστορία του οδηγείται σε απώλεια εθνικής συνείδησης και σε αποσύνθεση.

Οι διώξεις, οι σφαγές, οι βιασμοί, ο εκτοπισμός από τους Τούρκους εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Ανατολικής Θράκης, της Κύπρου, η καταπίεση και η έλλειψη σεβασμού του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και η προσπάθεια εκτουρκισμού της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και ιδιαίτερα των Πομάκων είναι ζητήματα αλληλένδετα και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Οφείλουμε να προστατεύουμε την πατρίδα μας από διεθνιστικές κορώνες που δυστυχώς έχουν επικρατήσει σε μερίδα τόσο της πολιτικής τάξης όσο και της ακαδημαϊκής κοινότητας ιδιαίτερα τη στιγμή που βρισκόμαστε σε τόσο σημαντική γεωστρατηγική θέση, με έκδηλη επιθετικότητα αναθεωρητικών γειτονικών χωρών και ειδικά αυτή τη περίοδο της οικονομικής εξαθλίωσης του ελληνικού λαού στην οποία οδήγησαν οι τραγικές πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η σημερινή Συγκυβέρνηση»."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση