GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος είναι ο αριστούχος 17χρονος χάκερ που συνεργάζεται με την ΕΛ.ΑΣ.

Σε ηλικία 15 ετών έβαλε τα γυαλιά στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη του αλλά και την πρ...




Σε ηλικία 15 ετών έβαλε τα γυαλιά στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη του αλλά και την πρόσληψη του από την ΕΛ.ΑΣ. Σήμερα, 2 χρόνια αργότερα...
ο 17χρονος πια χάκερ συνεργάζεται με τους αξιωματικούς, προσφέροντας τις υπηρεσίες του για το κοινό όφελος.

Μία περίπτωση πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα, αποκαλύπτει σε σχετικό δημοσίευμα το Εθνος της Κυριακής.

Ολα ξεκίνησαν πριν από 2 χρόνια, όταν οι αστυνομικοί ακολούθησαν τα ηλεκτρονικά ίχνη ενός δράστη που είχε εξαπολύσει εξεζητημένη κυβερνοεπίθεση σε σελίδα του Δημοσίου. Τα ψηφιακά ίχνη τους οδήγησαν στην πόρτα ενός σπιτιού στα νότια προάστια, όπου έκπληκτοι ανακάλυψαν ότι ο φοβερός χάκερ ήταν ένα 15χρονο αγόρι.

Ο νεαρός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για την κυβερνοεπίθεση, ενώ του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα 2 φορές το μήνα.

Πριν από λίγο καιρό όμως, η υπόθεση του νεαρού πήρε νέα τροπή, όταν η ειδική ανακρίτρια που χειρίζεται το θέμα, κατόπιν συνεννόησης με τον αρμόδιο Ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη, πρότεινε την πρόσληψη του από τη ΕΛ.ΑΣ.

Ετσι τους τελευταίους δύο μήνες, ο 17χρονος εργάζεται προς το παρόν αφιλοκερδώς για την ΕΛ.ΑΣ. βοηθώντας στην καταπολέμηση εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο, στα πλαίσια σχετικής διάταξης για κοινωνική επανένταξη του συλληφθέντος.

Η ειδικότητα του στη Δίωξη, είναι να βρίσκει «τρύπες» στο σύστημα να τις παραβιάζει και να τις αναδεικνύει προκειμένου να διορθωθούν εγκαίρως.

Οπως αναφέρει το Εθνος της Κυριακής, ο νεαρός που είναι άριστος μαθητής της Β' Λυκείου, περνάει 15 ώρες την ημέρα μπροστά στον υπολογιστή και είχε ανέκαθεν τεράστια ερευνητική περιέργεια σχετικά με τα μυστικά του διαδικτύου, με αποτέλεσμα να μπλέξει με ακτιβιστικές διαδικτυακές ομάδες με τις οποίες συνεργαζόταν για τις κυβερνοεπιθέσεις.

Η συνεργασία του με την ΕΛ.ΑΣ. υπό την επίβλεψη του Ταξίαρχου Μανώλη Σφακιανάκη θα συμπεριληφθεί σε μία έκθεση αναφοράς για την προσφορά του 17χρονου, η οποία θα υποβληθεί στους δικαστικούς λειτουργούς και θα ληφθεί υπέρ του στο δικαστήριο, ενώ εκτιμάται ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος για την κανονική πρόσληψη του από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση