GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πού και πώς θα βρει τους 180 βουλευτές που χρειάζεται

Όλο και ισχυρότερη βεβαιότητα ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκφράζουν  κυβερνητικοί...



Όλο και ισχυρότερη βεβαιότητα ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκφράζουν  κυβερνητικοί επιτελείς που προεξοφλούν ότι δεν θα χρειαστεί να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Η σαφής αισιοδοξία που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες που είχε με κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ την περασμένη Πέμπτη, όταν βρέθηκε στη Βουλή επ’ ευκαιρία της τεσσαρακοστής επετείου από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια.
«Μην ανησυχείτε, θα τους πιάσουμε και θα τους ξεπεράσουμε τους 180» είπε σε ορισμένους από τους συνομιλητές του ο κ. Σαμαράς. «Αυτή τη στιγμή έχουμε σίγουρους στην πλειοψηφία από 170 έως 172 βουλευτές» υποστηρίζει στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού από εκείνους που έχουν γνώση των συσχετισμών και των παρασκηνιακών συζητήσεων που γίνονται, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».

Την κυβερνητική αισιοδοξία τόνωσαν τις τελευταίες μέρες δύο γεγονότα:
- Το πρώτο ήταν η διαφαινόμενη στροφή στην προσέγγιση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του εξέφρασε την άποψη ότι «το θέμα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου με την Κεντροαριστερά» προσθέτοντας ότι το ζήτημα της προεδρικής εκλογής «θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο σε συνάρτηση με το πολιτικό κλίμα εκείνης της εποχής και τις πολιτικές που ασκούνται».
- Το δεύτερο αξιοπρόσεκτο γεγονός ήταν η επίσης διαφαινόμενη ρήξη στις σχέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στο κόμμα του Π. Καμμένου διατυπώνονται φρικτά παράπονα από τη συμπεριφορά που έχει απέναντί τους η Κουμουνδούρου.

1 σχόλιο

  1. Θα παρατηρήσατε ότι το ηλίθιο κατασκεύασμα μας πηγαίνει μαθηματικά σίγουρα όλο και χειρότερα, όλο και ποιο πίσω, παρά τις απιθανες εξαγγελίες περί του αντιθέτου. Όλη η κοινωνία υποφέρει και υπομένει τα πάνδεινα.Όλοι τον φτύνουν και τον καταργούνται, και παρακαλούν να βρεθεί κάποιος να μας απαλλάξει από την φάτσα του. Οι τροικανοι παρακαλάνε να εφαρμόσει τις περίφημες αλλαγές, πού τόσα χρόνια τις αποφεύγει για να μην δυσαρεστήσει τον κομματικό στρατό. Οι πολίτες πού είναι χωρίς κομματική κάλυψη, προσπαθούν να μη πεθάνουν από πείνα. Και χαίρονται οι κομματικοί στρατοί, πού δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Τρώνε πίνουν τα κλεμμένα από τούς άλλους. Οι συνταξιουχοι εγιναν τετραπλασιοι.Από τούς άλλους πού δεν έχουν ούτε να φάνε. Και όλο πάμε Στα χειρότερα, όλο και βουλιάζουμε στα χειρότερα. Και σε λίγο θα υποφέρουν και οι ψηφοφόροι τους. Σύντομα η πείνα θα κτυπήσει και την δική τους πόρτα. Εκτός αν κάποιος τον ξεβγαλε.Και έχει μερικούς να τον αντικαταστήσουν. Όπως ο κ.Γεωργιάδης. Και υπάρχει πάντα η βοήθεια-απειλή του ερυθρού φασισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση