GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και επίσημα o ΑΚΤΩΡ στη Γ1 φάση του λιμένα Ηγουμενίτσας

Λύση στο τέλμα στο οποίο είχε βρεθεί το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα η υλοποίηση της Γ' Φάσης του έργου, δίδετα...



Λύση στο τέλμα στο οποίο είχε βρεθεί το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα η υλοποίηση της Γ' Φάσης του έργου, δίδεται  με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ώστε να αποφευχθεί ο ορατός κίνδυνος της απένταξής του.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του κ. Χρυσοχοίδη, με ημερομηνία 8 Ιουλίου 2014 (που ήταν και η τελευταία προθεσμία για την ανάδοχο της Γ΄Φάσης, ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε και κατά την οποία θα κηρύσσονταν έκπτωτη) η ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε υποκαθίσταται από την ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε, για τη συνέχεια των εργασιών της Γ1 Φάσης του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας, με την πρώτη να κηρύσσεται και επίσημα έκπτωτη.

Όλες οι πληροφορίες που προέκυπταν το τελευταίο χρονικό διάστημα και διοχετεύονταν και από το ίδιο το Υπουργείο και υπηρεσιακούς του παράγοντες, συνέκλιναν στη λύση της υποκατάστασης αναδόχου, κάτι που φερόταν να αποδέχεται και η ανάδοχος. Όπερ και εγένετο.

Τα μηνύματα πλέον φαντάζουν ιδιαίτερα αισιόδοξα, αφού η ολοκλήρωση του έργου της τρίτης και τελευταίας Φάσης του έργου «Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας», περνά σε μια από τις πλέον αξιόπιστες και σε καλή οικονομική κατάσταση εταιρείες, που καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα εκσυγχρονίσει-αναβαθμίσει το λιμάνι της Πύλης της Ευρώπης (από και προς τη Δύση), όπως θέλει να φαντάζει η θεσπρωτική πρωτεύουσα.

Μετά την απόφαση αυτή, αναμένουμε την προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Υποδομών με τους φορείς του Νομού Θεσπρωτίας, για τους όρους της απρόσκοπτης συνέχειας του έργου, σε σχέση με τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν από τις αντιδράσεις του Αντιπεριφερειάρχη Νομού Θεσπρωτίας κύριου Θωμά Πιτούλη, αλλά και του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, δεδομένου πως πλέον η νέα εταιρεία που αναλαμβάνει το έργο μπορεί και οφείλει να τηρήσει τα προβλεπόμενα της μελέτης στο ακέραιο.

Ας ελπίσουμε απ' την εξέλιξη αυτή, ότι δεν θα γίνει έκπτωση και στο φυσικό αντικείμενο του έργου ! neoiagones.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση