GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απροστάτευτοι οι Κύπριοι καταναλωτές εν έτει 2014

Οι υφιστάμενες νομοθεσίες είναι «σκάρτες» με τον καταναλωτή να είναι εγκλωβισμένος μέσα στην ελεύθερη αγορά. Της Ιωάννας Μάντ...



Οι υφιστάμενες νομοθεσίες είναι «σκάρτες» με τον καταναλωτή να είναι εγκλωβισμένος μέσα στην ελεύθερη αγορά.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Με αφορμή τις τσουχτερές τιμές που υπάρχουν στις ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και στα κέντρα αναψυχής και που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας της τελευταίες μέρες, η «24» ανοίγει τον Φάκελο «Προστασίας του Καταναλωτή» θέλοντας να διαπιστώσει εάν ο Κύπριος Καταναλωτής είναι προστατευμένος σε ό,τι αφορά θέματα αισχροκέρδειας, αλλά και προστασίας από τις αγορές υπηρεσιών του. Το θέμα προστασίας του καταναλωτή δεν αφορά μόνο τα είδη ένδυσης και υπόδησης ούτε και τα είδη τροφίμων, αλλά σε όλα τα ζητήματα που ο Κύπριος καταναλωτής βάζει το χέρι του στην τσέπη.

Τελικά στην Κύπρο υπάρχει η λεγόμενη προστασία του Καταναλωτή;
Στο ερωτήματά μας απάντησε ο αρμόδιος επί του θέματος, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας ζωής δρ Λούκας Αριστοδήμου.
Κάνουμε αρχή με το θέμα της αισχροκέρδειας που υπάρχει στην αγορά αγαθών στην Κύπρο. Πώς σχολιάζετε το ζήτημα αυτό κ. Αριστοδήμου;
«Τα περισσότερα παράπονα των καταναλωτών δεν αφορούν μόνο την αισχροκέρδεια παρόλο που υπάρχει αρκετή θα έλεγα. Η δυστυχία του καταναλωτή στην Κύπρο είναι η εξαπάτηση της οποίας τυγχάνει, είναι το να του παίρνουν τα χρήματά του από την τσέπη του, να τα οικειοποιούνται και να μην του τα επιστρέφουν. Να μην αλλάζουν τα προϊόντα, να μην βρίσκει το δίκιο του και να μην μπορεί να καταγγείλει, να νιώθει πως το ίδιό του το κράτος δεν μπορεί να τον προστατεύσει. Οι νομοθεσίες που έχουμε είναι «σκάρτες» μέχρι και παράνομες θα έλεγα. Όσες από αυτές παρέχουν και κάποια προστασία δεν εφαρμόζονται, όπως για παράδειγμα της εγγύησης των 2 χρόνων στις αγορές διαφόρων αγαθών. Δεν γίνεται ο καταναλωτής να μην βρίσκει το δίκαιο του, να μην μπορεί ο ίδιος να ικανοποιηθεί.

Ως Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών πώς λειτουργάτε, και πώς βοηθάτε τον Κύπριο Καταναλωτή να βρει λύση στα θέματά του;
«Εμείς ως Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας ζωής λειτουργούμε πάνω σε εθελοντική βάση, δυστυχώς και λυπάμαι που το λέω δεν έχουμε ούτε τα μέσα ούτε και τα χρήματα, ώστε να έχουμε το απαραίτητο προσωπικό που χρειαζόμαστε. Ως εθελοντές προσπαθούμε καθημερινώς να βοηθήσουμε τους καταναλωτές στα διάφορα προβλήματά τους, είτε αυτά είναι σε θέματα αγορών τους, είτε έχουν να κάνουν με διάφορα παράπονα σε θέματα τροφίμων και υπηρεσιών. Συμβουλεύουμε τους καταναλωτές να κάνουν τις καταγγελίες τους στο αριθμό 1429 του Υπουργείου και σε πολλές άλλες περιπτώσεις επεμβαίνουμε και εμείς προσωπικά ώστε να βρουν το δίκαιο τους. Δυστυχώς αυτό που παροτρύνει το ίδιο το υπουργείο Εμπορίου τους καταναλωτές, τις περισσότερες φορές, είναι να απευθυνθούν σε δικηγόρους για να προσφύγουν στα δικαστήρια πράγμα που κάνουμε και εμείς, όμως η διαφορά μας είναι ότι ο Κύπριος καταναλωτής χρειάζεται και απαιτεί την προστασία του από το Κράτος και όχι το Κράτος να τον φορτώνει μόνο φορολογίες. Με λίγα λόγια ο Καταναλωτής δεν βρίσκει το δίκαιό του».

Ερωτηθείς για το ποια σχέση υπάρχει μεταξύ του υπουργείο Εμπορίου και της Ένωσης Καταναλωτών ο κ. Αριστοδήμου απάντησε πως με το υπουργείο Εμπορίου υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας και μια αλληλοεκτίμηση. «Ο ίδιος ο Υπουργός όταν του θέσαμε τα προβλήματα που υπάρχουν και συζητήσαμε όλα τα θέματα του αφορούν τους καταναλωτές μας κατάλαβε αμέσως. Εδώ και 25 χρόνια προωθούμε τον θεσμό του Επιτρόπου Καταναλωτή όμως δυστυχώς για κάποιους λόγους ορισμένα κόμματα δεν τον θέλουν. Παρεμβαίνουν διάφορα διαπλεκόμενα συμφέροντα, από προσωπικά, επαγγελματικά, οικογενειακά, οικονομικά και πολιτικά που δεν αφήνουν αυτό τον θεσμό να δημιουργηθεί. Φυσικά πρέπει να τονίσουμε πως για να γίνει αυτός ο θεσμός του Επιτρόπου Καταναλωτών πρέπει από πίσω του να υπάρχουν και ισχυρές νομοθεσίες, πράγμα που σήμερα δεν ισχύει».
Αναφορικά με το θέμα των Κυπριών επιχειρηματιών και τη σχέση τους με τους καταναλωτές ο κ. Αριστοδήμου δήλωσε με έντονο ύφος πως μια μεγάλη μερίδα των επιχειρηματιών «κλέβουν» τους καταναλωτές. Επισήμανε όμως πως υπάρχουν και επιχειρηματίες που είναι πρόθυμοι και υπεύθυνοι απέναντι στον Κύπριο καταναλωτή. Συγκεκριμένα τόνισε πως «μακάρι να υπήρχαν σωστές νομοθεσίες και εμείς δεν θα επεμβαίναμε ανάμεσα στους καταναλωτές και τους επιχειρηματίες. Δυστυχώς όμως αυτό που διαπιστώνουμε εδώ και χρόνια είναι πως η όλη κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και ο κάθε επιχειρηματίας κάνει αυτό που θέλει χωρίς να τον νοιάζει ο αγοραστής του».

Σε επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Προστασία των Καταναλωτών ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου συζήτησαν εκτενώς τα προβλήματα των καταναλωτών.

«Της ανέφερα τα προβλήματα των Κύπριων Καταναλωτών από το Α μέχρι το Ω και στείλαμε και όλο το υλικό μας με τα διάφορα θέματα, αλλά και τις διάφορες καταγγελίες των Κυπρίων πολιτών. Υπάρχει και εδώ ένας ανοικτός διάλογος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μάλιστα αυτή τη στιγμή είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία. Όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, έχουμε ζητήσει με δικιά μας πρωτοβουλία να έρθουν εκπρόσωποι της Ευρ. Επιτροπής στην Κύπρο για να δουν την πραγματικότητα, γιατί σε πολλές περιπτώσεις τους είπαμε ξεκάθαρα πως η Κύπρος δεν είναι ευρωπαϊκή χώρα και η όλη προστασία των καταναλωτών δεν έχει προσαρμοστεί βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων».

Καταγγελία και φωτογραφία από μουχλιασμένο γιαούρτι
Σε ό,τι άφορα τις τιμές των καυσίμων ο κ. Αριστοδήμου ανέφερε πως υπάρχει μεγάλη αισχροκέρδεια και στο θέμα αυτό.Συγκεκριμένα τόνισε πως ενώ οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει στα 106 δολάρια το βαρέλι, στην Κύπρο όχι μόνο δεν έγινε μείωση, αλλά οι τιμές παρέμειναν εκεί που τις ανέβασαν όταν η διεθνής τιμή ήταν στο 114 δολάρια. «Ενώ η τιμή του δολαρίου στα καύσιμα πέφτει οι τιμές στα καύσιμα της Κύπρου δεν κατεβαίνουν, αντίθετα περιμένουν πότε θα έρθει η επόμενη αύξηση ώστε να βάλουν ακόμα πιο πάνω την τιμή». Η τάση της κατώτατης τιμής των καυσίμων είναι πάντα ανοδική στην Κύπρο και αυτό το σύστημα είναι ενάντια στον περί ανταγωνισμού κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Κύπριος καταναλωτής είναι εγκλωβισμένος. Δυστυχώς γι’ αυτόν δεν υπάρχει η έννοια της πραγματικά ελεύθερης αγοράς».
Πηγή

2 σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση