GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί πήρε την απόφαση να γυρίσει στην Ελλάδα μετά από 25 χρόνια ο φυγόδικος αδελφός του Κοσκωτά, Σταύρος

Πώς στήθηκε το σκάνδαλο με την τράπεζα Κρήτης τη δεκαετία του ΄80, τι συνέβη με τον Ούγγρο ποδοσφαιριστή Ντέταρι και την ιστορί...



Πώς στήθηκε το σκάνδαλο με την τράπεζα Κρήτης τη δεκαετία του ΄80, τι συνέβη με τον Ούγγρο ποδοσφαιριστή Ντέταρι και την ιστορία με τα πάμπερς...
Πέρασαν 25 χρόνια από την εποχή που η Ελλάδα συγκλονιζόταν από το σκάνδαλο Κοσκωτά. Μια υπόθεση η οποία με τα σημερινά δεδομένα θα ήταν ένα απλό πταίσμα. Ο Γιώργος Κοσκωτάς δικάστηκε και καταδικάστηκε για κατάχρηση 12 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Κρήτης η οποία του ανήκε.

Σήμερα, αντίστοιχες υποθέσεις αφορούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ: Για κατάχρηση 701 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank κατηγορείται ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, για περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ από την FBB ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης. Για να μη μιλήσουμε για τα σκάνδαλα με τις μίζες των οπλικών συστημάτων και τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που αναζητούν οι δικαστικές αρχές.

Προφανώς, λοιπόν, οι εποχές αλλάζουν. Η φράση τέλος εποχής, ταιριάζει γάντι στην υπόθεση Κοσκωτά. Με τη συμπλήρωση των 25 χρόνων επήλθε η παραγραφή όλων των συνεπειών. Οχι, για τον Γιώργο Κοσκωτά ο οποίος συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε. Αλλά για τον αδελφό του Σταύρο, το δεξί του χέρι σε όλες τις επιχειρήσεις της εποχής εκείνης που δεν συνελήφθη ποτέ και οι φήμες τον ήθελαν να έχει κρυφτεί βαθιά στα δάση της Κολομβίας.

Ο Γιώργος Κοσκωτάς είναι ελεύθερος από το 2001 καθώς αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής που του είχε επιβληθεί και εξέτισε στις φυλακές του Κορυδαλλού, στην ίδια πτέρυγα με τους απριλιανούς πραξικοπηματίες.

Ζει σε ένα από τα σπίτια που είχε αποκτήσει της εποχή της παντοδυναμίας του στην Εκάλη και εργάζεται στις χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις που έχει δημιουργήσει με κάποια από τα συνολικά πέντε παιδιά του.

Τόσο ο ίδιος, όσο και αυτά κρατούν χαμηλούς τόνους, δεν απασχολούν την επικαιρότητα και τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται πλέον με αυτούς. Ο Γιώργος Κοσκωτάς αρνείται να μιλήσει ή να δώσει συνεντεύξεις και ο μόνος που μιλά για αυτόν είναι ο δικηγόρος και φίλος του Τάκης Μιχαλόλιας.

Ο τελευταίος ήταν αυτός που ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι ο Σταύρος Κοσκωτάς είναι πλέον ελεύθερος να επιστρέψει στην Ελλάδα, έχοντας στα χέρια του όλα τα σχετικά έγγραφα που πιστοποιούν ότι οι σε βάρος του κατηγορίες έχουν παραγραφεί και ότι δεν ισχύει κανένα από τα διεθνή εντάλματα σύλληψης που κατά καιρούς είχαν εκδοθεί εναντίον του.

Ο Σταύρος Κοσκωτάς κατηγορήθηκε ως συνεργός του αδελφού του, καθώς ήταν όχι μόνο το δεξί του χέρι σε όλες τις επιχειρήσεις, αλλά και αντιπρόεδρος στις παντοειδείς τραπεζικές, εκδοτικές και αθλητικές επιχειρήσεις του. Εναντίον του είχε εκδοθεί ένταλμα συλλήψεως το 1990 «για την αξιόποινη πράξη της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος εξακολουθητικής κακουργηματικής υπεξαιρέσεως ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας από ιδιοτέλεια, κατ” εξακολούθηση και από κοινού, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος ελληνικής τράπεζας», κατά το χρονικό διάστημα από 25.07.1986 έως 30.10.1988.

Τα χρέη στο δημόσιο

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό, είναι τι συμβαίνει με τις οφειλές του Γιώργου και του Σταύρου Κοσκωτά στο Ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με τη λίστα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου που είχε δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών τον Ιανουάριο του 2012, τα ονόματά τους συμπεριλαμβάνονταν μεταξύ των 4.152 φορολογούμενων που όφειλαν στο δημόσιο 14,87 δισ. Ευρώ. Ο καθένας τους εμφανιζόταν με χρέος 2,4 εκατομμυρίων ευρώ.
exedra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση