GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΗΜΑΡ: "Παρά τις αντιδράσεις η κυβέρνηση αγνοεί τους 4.500 κρατούμενους"

Παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, τις ενστάσεις των αρμοδίων φορέων και αγνοώντας 4.500 κρατούμενους – απεργούς πείν...



Παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, τις ενστάσεις των αρμοδίων φορέων και αγνοώντας 4.500 κρατούμενους – απεργούς πείνας, η κυβέρνηση επιμένει στο νομοσχέδιο για το σωφρονιστικό σύστημα, το οποίο εισάγει ρυθμίσεις, όπως η δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας για ορισμένες κατηγορίες κρατουμένων, που κινούνται σαφέστατα πέρα και έξω από το κράτος δικαίου, τους ευρωπαϊκούς σωφρονιστικούς κανόνες του 2006 ή ακόμα και του ελληνικού Συντάγματος,.

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι δεν μας χρειάζονται «μεσαιωνικής σύλληψης» φυλακές και ότι ο εκσυγχρονισμός του σωφρονιστικού συστήματος πρέπει να γίνει με βάση διεθνή πρότυπα και όχι ετικέτες ως προς την επικινδυνότητα των κρατουμένων.

Αυτό που πραγματικά επείγει είναι η ψήφιση του σχεδίου Σωφρονιστικού Κώδικα που εκκρεμεί 1 χρόνο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ένας περισσότερο προοδευτικός Ποινικός Κώδικας και η συγκρότηση μιας επιτροπής ειδικών που θα σχεδιάσει τα ζητήματα ασφάλειας χωρίς εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση