GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απαγωγές 500 ακτιβιστών στην Ουκρανία καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστεία

Οι ένοπλες αυτονομιστικές ομάδες καθώς και οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν απαγάγει και στη συνέχεια ξυλοκόπησαν και... βασάνισαν...



Οι ένοπλες αυτονομιστικές ομάδες καθώς και οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν απαγάγει και στη συνέχεια ξυλοκόπησαν και... βασάνισαν ακτιβιστές, διαδηλωτές και δημοσιογράφους στην ανατολική Ουκρανία κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των απαγωγών, όπως αναφέρει η διεθνής οργάνωση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όμως τα στοιχεία από την Ουκρανία μέσω του υπουργείου Εσωτερικών δείχνουν ότι υπήρξαν περίπου 500 απαγωγές μεταξύ του Απριλίου και του Ιουνίου του τρέχοντος έτους ενώ η αποστολή επιτήρησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ηνωμένων Εθνών στην Ουκρανία ανέφερε 222 περιπτώσεις στο ίδιο χρονικό διάστημα.

«Το μεγαλύτερο μέρος των απαγωγών γίνονται από ένοπλες ομάδες αυτονομιστών, με τα θύματα συχνά να υπόκεινται σε ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια», δήλωσε ο Ντένις Κριβόσεφ, αναπληρωτής διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία. «Υπάρχουν επίσης στοιχεία ότι ένας μικρότερος αριθμός απαγωγών γίνονται από ομάδες που πρόσκεινται στο Κίεβο», πρόσθεσε.

Μια ερευνητική ομάδα της Διεθνούς Αμνηστίας που πήγε στο Κίεβο και την νοτιοανατολική Ουκρανία μίλησε με ομάδες αυτοβοήθειας και έχει μια λίστα με περισσότερους από 100 πολίτες που είχαν απαχθεί και στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν καταγγελίες για βασανιστήρια. Η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε επίσης ότι η πλειοψηφία των απαγωγών έγιναν στην περιοχή του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ και είχαν κίνητρο πολιτικούς λόγους, αν και μερικές απαγωγές είχαν στόχο να ενσπείρουν τον φόβο στον τοπικό πληθυσμό και κάποιες έγιναν για να αποκομίσουν οι δράστες λύτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση