GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκίνημα για γερά νεύρα στο 51ο Ράλλυ Αιγαίου

Ατελείωτη αποδείχθηκε η πρώτη ιστιοδρομία του 51ου Ράλλυ Αιγαίου που διοργανώνει ο ΠΟΙΑΘ και παίρνουν μέρος 32 ελληνικά και ξένα σκά...


Ατελείωτη αποδείχθηκε η πρώτη ιστιοδρομία του 51ου Ράλλυ Αιγαίου που διοργανώνει ο ΠΟΙΑΘ και παίρνουν μέρος 32 ελληνικά και ξένα σκάφη ανοιχτής θαλάσσης.
Αρκεί να αναφερθεί ότι χρειάστηκε να περάσουν 16 ώρες και 37 λεπτά για να τερματίσει το πρώτο σκάφος στον Αδάμαντα της Μήλου που είναι και ο πρώτος σταθμός της φετινής διοργάνωσης ενώ θα ακολουθήσουν η Αστυπάλαια και η Ίος πριν τον τερματισμό στο Σούνιο.
Η ιστιοδρομία Φάληρο-Μήλος αποδείχθηκε πραγματικός εφιάλτης για τα πληρώματα αφού οι νότιοι άνεμοι που επικράτησαν το βράδυ της Παρασκευής στο Αιγαίοι ήταν ιδιαίτερα χαμηλής έντασης με αποτέλεσμα τα περισσότερα σκάφη να μείνουν από αέρα.
Έτσι, οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στο να κερδηθούν όσα περισσότερα μέτρα στην μπουνάτσα ώστε να ξεφύγουν το συντομότερο δυνατόν από τη γενική νηνεμία.
Το σκηνικό αυτό κράτησε μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν ένας φρέσκος βόρειος άνεμος μέτριας έντασης βοήθησε τα σκάφη να καλύψουν το χαμένο χρόνο.
Μάλιστα η κόντρα που αναμένουν όλοι για τον φετινό αγώνα είχε την πρώτη της εφαρμογή αφού τοBULLET – SKULD και το OPTIMUM 3 ASPIDA SAXO – BANK τα δυο σκάφη που αναμένεται να διεκδικήσουν την πρωτιά στη γενική μπήκαν στο λιμάνι του Αδάμαντα με διαφορά μόλις 7 λεπτά μετά από μια ιστιοδρομία που διήρκεσε ούτε λίγο ούτε πολύ 16 ώρες και 37 λεπτά.
Το BULLET – SKULD με κυβερνήτη τον Δημήτρη Δεληγιάννη τέσσερις φορές νικητή του αγώνα έφτασε στις 10:37 και το OPTIMUM 3 ASPIDA SAX- BANK που κέρδισε πέρυσι με κυβερνήτες τους Περικλή Λιβά και Νίκο Λάζο στις 10:44. Ακολούθησαν το DRAGON στις 12.11.08 το VANAVIOLETA 3 στις 12.15.17, το VANAVIOLETA 4 στις 13.58.03 και το URSUS MINOR 14.05.16 ενώ σιγά σιγά τερμάτιζαν και τα υπόλοιπα.
Έτσι τα αποτελέσματα της 1ης ιστιοδρομίας αναμένεται να βγουν αργά το βράδυ του Σαββάτου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τρία σκάφη τα VENTUS, VENUS & SEA LION εγκατέλειψαν.
H Κυριακή είναι ημέρα ξεκούρασης για τα πληρώματα του 51ου Ράλλυ Αιγαίου αλλά και διόρθωσης των προβλημάτων που προέκυψαν στην πρώτη ιστιοδρομία. Το βράδυ στις 21:00 έχει προγραμματιστεί η γιορτή υποδοχής από της αρχές του νησιού και η απονομή των επάθλων στους νικητές της 1ης ιστιοδρομίας.
Το πρωί της Δευτέρας στις 10:00 θα δοθεί η εκκίνηση της 2ης ιστιοδρομίας, της μεγαλύτερης στον φετινό αγώνα από τη Μήλο στην Αστυπάλαια συνολικής απόστασης 110 ναυτικών μιλίων.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση