GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 χωρίς κυρώσεις έως τις 30 Νοεμβρίου

Τη δυνατότητα να προχωρήσουν το αργότερο έως τις 30 Νοεμβρίου 2014 σε τροποποιητικές δηλώσεις ακινήτων Ε9 χωρίς την επιβολή κυρώσεων...


Τη δυνατότητα να προχωρήσουν το αργότερο έως τις 30 Νοεμβρίου 2014 σε τροποποιητικές δηλώσεις ακινήτων Ε9 χωρίς την επιβολή κυρώσεων παρέχει τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού «Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις».
Συγκεκριμένα, παρέχεται στους φορολογούμενους η δυνατότητα, ειδικά για το έτος 2014, να συμπληρώσουν ή να τροποποιήσουν στοιχεία της δήλωσης ακινήτων, με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης, μέχρι 30 Νοεμβρίου 2014. Εφόσον από την εκκαθάριση της δήλωσης αυτής προκύπτει μείωση του φόρου μεγαλύτερη των τριακοσίων ευρώ, η σύνθεση της νέας δήλωσης ΕΝΦΙΑ και η εκκαθάριση αυτής πραγματοποιείται μετά τον έλεγχο της Φορολογικής Διοίκησης. Εάν, μετά την υποβολή της ανωτέρω τροποιητικής δήλωσης, υποβληθούν νέες τροποποιητικές δηλώσεις, μέχρι 30-11-2014, η σύνθεση της νέας δήλωσης ΕΝΦΙΑ και η εκκαθάρισή της πραγματοποιείται μετά από έλεγχο της φορολογικής διοίκησης, εφόσον από τη δήλωση προκύπτει μείωση φόρου.
Με την τροπολογία επέρχονται βελτιώσεις και στον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων στα οικόπεδα. Πλέον σε εκείνες τις περιπτώσεις που δεν είναι ξεκάθαρο σε ποία τιμή ζώνης ή Συντελεστή Αξιοποίησης Οικοπέδου ανήκει το ακίνητο θα λαμβάνονται υπόψη οι χαμηλότερες και πιο ευνοϊκές για τον φορολογούμενο τιμές. Πρόκειται για περιπτώσεις που δεν υπάρχουν αντικειμενικές αξίες στην Περιφερειακή Ενότητα στην οποία βρίσκεται ένα ακίνητο το οποίο υπόκειται σε κύριο ή και σε συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ, για οικόπεδα που βρίσκονται σε περιοχές που υφίστανται δύο ή περισσότερες τιμές Συντελεστή Αξιοποίησης Οικοπέδου και δεν είναι δυνατός ο προσδιορισμός της θέσης τους, στις περιπτώσεις οικοπέδων που ο Συντελεστής Αξιοποίησης Οικοπέδου δεν προκύπτει με σαφήνεια, σε περιπτώσεις οικόπεδων που βρίσκονται στις 37 περιοχές της χώρας που δεν ισχύει ο αντικείμενος προσδιορισμός του Συντελεστή Αξιοποίησης Οικοπέδου, αλλά και για περιπτώσεις οικοπέδων που είναι σε οικοδομικά τετράγωνα που τέμνονται από μία ή περισσότερες οριογραμμές διαφορετικών Συντελεστών Αξιοποίησης Οικοπέδου.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση