GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Amazon προς FAA: "Αφήστε μας να πετάξουμε τα drone μας"

Αίτημα στην αμερικανική Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) κατέθεσε η Amazon, ζητώντας την άδεια να προχωρήσει σε δοκιμαστι...



Αίτημα στην αμερικανική Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) κατέθεσε η Amazon, ζητώντας την άδεια να προχωρήσει σε δοκιμαστικές πτήσεις των drone της κοντά στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σιάτλ.

Στην επιστολή της προς την FAA, η Amazon αποκάλυψε ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει επιτυχημένες πτήσεις σε εσωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με το μεγαλύτερο online market place στον κόσμο, τα drones «πετούν με ταχύτητα 50 μιλίων την ώρα και μεταφέρουν αντικείμενα συνολικού βάρους 2,2 κιλών». Τα χαρακτηριστικά αυτά μπορούν να καλύψουν το 86% της συνολικής κίνησης εμπορευμάτων, δηλώνει η εταιρεία.

«Σήμερα η FAA επιτρέπει σε ιδιώτες να κάνουν το χόμπι τους με τα δικά τους τηλεχειριζόμενα σκάφη σε ανοιχτούς χώρους, όμως εμείς ως εμπορική εταιρεία δεν έχουμε τη δυνατότητα να τεστάρουμε τα δικά μας drones με τον ίδιο ακριβώς τρόπο», δηλώνει η εταιρεία στην επιστολή της προς την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας.

Στα τεστ της η Amazon ελέγχει τις πτήσεις των drones με ειδικό εξοπλισμό, ενώ αν η σύνδεση με τον «πιλότο» χαθεί, τότε το σκάφος είναι προγραμματισμένο να προσγειωθεί σε ειδικά διαμορφωμένους ιδιόκτητους χώρους.

«Το πρόγραμμα παράδοσης εμπορευμάτων, Amazon Prime Air, έχει τη δυνατότητα να παραδίδει δέματα σε λιγότερα από 30 λεπτά [από την παραγγελία] μέσω ιπτάμενων σκαφών», ανακοίνωσε η εταιρεία και κατέληξε λέγοντας ότι «μια μέρα, όλο αυτό θα είναι κάτι εντελώς συνηθισμένο για τους πολίτες, οι οποίοι θα βλέπουν τα drone μας όπως ακριβώς βλέπουν σήμερα τα φορτηγά των ταχυδρομείων που κυκλοφορούν στους δρόμους».

fortunegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση