GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανατριχίλα: Η Amazon πουλούσε διακοσμητικά πόστερ από το Νταχάου των Ναζί... [photo]

Οι διαδικτυακοί πελάτες, μπορούσαν μέχρι πρότινος να μπουν στο Amazon, στην κατηγορία "διακόσμηση σπιτιού" και να......




Οι διαδικτυακοί πελάτες, μπορούσαν μέχρι πρότινος να μπουν στο Amazon, στην κατηγορία "διακόσμηση σπιτιού" και να... αγοράσουν πόστερ του Νταχάου με την φωτογραφία της κεντρικής πύλης και την ανατριχιαστική επιγραφή, "Arbeit macht frei". Ελληνιστί, "η εργασία απελευθερώνει".

Μία εικόνα που έχει συνδεθεί με τις κτηνωδίες των Ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης εν καιρώ Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.


Οι εταιρείες Walmart, Amazon και Sears που διέθεταν προς πώληση τα εν λόγω πόστερ, απέσυραν τα "προϊόντα" αυτά μετά από καταγγελίες και διαμαρτυρίες του κοινού.

Η Walmart ζήτησε συγγνώμη για τη φωτογραφία και ανακοίνωσε ότι πωλήθηκε από το online κατάστημα της μόνο και όχι απ' ευθείας από την ίδια την εταιρεία. Μισή συγγνώμη με λίγα λόγια.

"Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στη διαδικτυακή μας σελίδα βρισκόταν προς πώληση κάτι τέτοιο. Ζητάμε συγγνώμη. Εργαζόμαστε σκληρά για την απόσυρση του", έγραψαν οι υπεύθυνοι στην επίσημη σελίδα της Walmart, όπως δημοσιεύει το ABC News.

"Το αντικείμενο πωλείτο από διαμεσολαβητή", έσπευσαν να διευκρινίσουν".

Την ίδια πολιτική ακολούθησε η Sears που κατηγόρησε τον διαχειριστή της ιστοσελίδας αγορών της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση