GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι κολοσσοί Apple και IBM ενώνουν τις δυνάμεις τους

Τα σχέδιά τους για την ‘κατάκτηση’ του κόσμου των επιχειρήσεων, αποκάλυψαν η Apple και η IBM, ανακοινώνοντας μια...



Τα σχέδιά τους για την ‘κατάκτηση’ του κόσμου των επιχειρήσεων, αποκάλυψαν η Apple και η IBM, ανακοινώνοντας μια...
ιστορική συμφωνία η οποία προβλέπει τον συνδυασμό των δυνάμεών τους για μια επιθετική είσοδό τους στους χώρους του εμπορίου, των τραπεζών, της υγείας κ.α., που θα ανατρέψει τα δεδομένα.

Έτσι, με βάση τα λεγόμενα των δύο εταιρειών, η IBM θα συνεισφέρει στη συμμαχία χρησιμοποιώντας την τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία της στην ανάλυση δεδομένων και το λεγόμενο ’big data’, ενώ αντίστοιχα, η Apple θα προσφέρει εκλεπτυσμένη εμπειρία χρήσης εφάμιλλη των συσκευών της, όπως το iPad και το iPhone.

Τι έχουν να κερδίσουν τα δύο μέρη; Η Apple επιθυμεί να επεκτείνει τη χρήση των συσκευών της στις επιχειρήσεις και η IBM ελπίζει ότι θα ανακόψει την κατά οκτώ συνεχόμενα τρίμηνα μείωση των εσόδων, καθώς εστιάζει περισσότερο στις κινητές συσκευές.


Ουσιαστικά η IBM θα πουλάει σε εταιρικούς πελάτες τις ελκυστικές συσκευές με λογισμικό iOS της Apple, οι οποίες θα διαθέτουν μια σειρά εφαρμογών για επιχειρήσεις σχεδιασμένων από τις δύο εταιρείες τεχνολογίας από κοινού.

Οι εφαρμογές αυτές θα ξεπεράσουν τις 100, με την πρώτη σειρά από αυτές να υπολογίζεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, όταν η Apple θα παρουσιάσει την επόμενη έκδοση του λογισμικού της για κινητές συσκευές, το iOS 8, ενώ οι υπόλοιπες θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2015.

Μία από τις πολλές εφαρμογές θα μπορεί, σύμφωνα με την επικεφαλής της IΒΜ, Βιρτζίνια Ρόμετι, να ενημερώνει τους πιλότους αεροσκαφών για την ποσότητα του καυσίμου στο ντεπόζιτο, ώστε να λαμβάνονται οι κατάλληλες αποφάσεις και να μειώνεται το κόστος. Επίσης η Apple θα δημιουργήσει ένα τμήμα 24ωρης εξυπηρέτησης εταιρικών πελατών.

Η συμφωνία προκάλεσε έκπληξη στον κλάδο, αφού από την ίδρυσή της η Apple είχε αποστασιοποιηθεί από την κουλτούρα της IBM, ενώ ο πρώην διευθύνων σύμβουλος, Στιβ Τζομπς, είχε ποζάρει σε φωτογραφία μπροστά από το λογότυπο της IBM, κάνοντας υβριστική χειρονομία. Γι” αυτό τον λόγο οι άνθρωποι του χώρου δεν περίμεναν ποτέ ένα τέτοιο «deal» υπό τον Τζομπς, σε αντίθεση με τον Τιμ Κουκ, ο οποίος μάλιστα εργαζόταν επί 12 χρόνια στην IBM.


Μιλώντας σχετικά με τη συμφωνία μεταξύ Apple και IBM, που στοχεύει σε επιχειρηματικά προϊόντα, εφαρμογές, υπηρεσίες και συσκευές που βρίσκουν εφαρμογές στους τομείς εμπορίου, τραπεζών, υγέιας, εστίασης κα, o CEO της Apple, Tim Cook δήλωσε: “Η Apple υπερέχει στην εμπειρία χρήσης και στη δημιουργία συσκευών. Η βαθιά τεχνογνωσία της αγοράς που είναι ικανή να μεταμορφώσει μια επιχείρηση, δεν είναι στο DNA μας. Βρίσκεται όμως ριζωμένη στο DNA της IBM”.

Αντίστοιχα, η CEO της IBM Ginni Rometty, δήλωσε για την συμφωνία “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που θα συνεργαστούμε με την Apple, της οποίας οι καινοτομίες της άλλαξαν τη ζωή μας με τρόπους που πλέον τους θεωρούμε δεδομένους. Η συμμαχία μας θα φέρει τον ίδιο βαθμό αλλαγών και στον τρόπο που λειτουργούν και αποδίδουν οι επιχειρήσεις και το ανθρώπινο δυναμικό τους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση