GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καθοριστική νίκη Arch στην αερομαχία της Πολωνίας

Ο Hannes Arch διεύρυνε το βαθμολογικό του προβάδισμά στους 13 βαθμούς στον πρώτο αγώνα του Red Bull Air Race που έγινε στον εναέριο ...


Ο Hannes Arch διεύρυνε το βαθμολογικό του προβάδισμά στους 13 βαθμούς στον πρώτο αγώνα του Red Bull Air Race που έγινε στον εναέριο χώρο της Πολωνίας.
Ο Arch πανηγύρισε μία επιβλητική νίκη μπροστά σε 130.000 θεατές που βρέθηκαν στα παράλια της Βαλτικής για να παρακολουθήσουν τον τέταρτο γύρο της σεζόν.
Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή νίκη για τον Αυστριακό που συνεχίζει το σερί που τον θέλει να μην χάνει σε… ευρωπαϊκό εναέριο χώρο. Ο Βρετανός Nigel Lamb ήταν δεύτερος, με τον Αυστραλό Matt Hall να είναι για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα τρίτος. Οι δύο πιλότοι των MXS-R έλαμψαν εκ νέου, μετατρέποντας εαυτούς σε πρωταγωνιστές του ταχύτερου μηχανοκίνητου σπορ στον πλανήτη.
Ο Arch, παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008, έφτασε τους 42 βαθμούς και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ατυχή έκβαση του αγώνα της Gdynia για το μεγάλο του αντίπαλο, τον Paul Bonhomme. Ο Βρετανός αποκλείστηκε στο Super 8 όταν και έλαβε χρονική ποινή 2 δευτερολέπτων για ένα σπάνιο ατόπημα – κρίθηκε πως πέταξε υπερβολικά ψηλά στο πέρασμα από μία πύλη. Φυσικά ο ίδιος είχε αντίθετη άποψη αλλά τελικά αρκέστηκε στην πέμπτη θέση που τον περιόρισε στους 29 βαθμούς.
Από την άλλη, ο Arch ενώ είχε κάνει μέτριες πτήσεις στις κατατακτήριες, στον τελικό βρήκε νέα «αγωνιστική γραμμή» στην πτήση του στην πολύ δύσκολη στροφή 270 μοιρών, που του έδωσε σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του. Ο Αυστριακός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:09.895, την ώρα που οι Lamb και Hall κινήθηκαν στο 1:11.
«Προτιμώ να είμαι ο κυνηγός κι όχι ο κυνηγημένος, καθώς αυτό ταιριάζει περισσότερο στο στιλ μου. Όμως κοιτώντας τη βαθμολογία, φαίνεται πως θα πρέπει να συνηθίσω να βρίσκομαι στο ρόλο αυτού που κυνηγούν όλοι», δήλωσε ο μεγάλος νικητής που είχε πανηγυρίσει και στο Rovinj της Κροατίας ενώ ήταν δεύτερος στο Abu Dhabi των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στη Putrajaya της Μαλαισίας.
Στον επόμενο γύρο, στο Άσκοτ της Μεγάλης Βρετανίας (16-17 Αυγούστου), ο Bonhomme καλείται να ξεπεράσει την απογοήτευση της Πολωνίας και να ξεκινήσει τη μεγάλη αντεπίθεση. Άλλωστε ακόμα βρισκόμαστε μόλις στα μισά της σεζόν.
Αποτελέσματα Gdynia:
1. Hannes Arch (Αυστρία), 2. Nigel Lamb (Μ. Βρετανία), 3. Matt Hall (Αυστραλία), 4. Kirby Chambliss (ΗΠΑ), 5. Paul Bonhomme (Μ. Βρετανία), 6. Nicolas Ivanoff (Γαλλία), 7. Peter Besenyei (Ουγγαρία), 8. Pete McLeod (Καναδάς), 9. Michael Goulian (ΗΠΑ), 10. Martin Sonka (Τσεχία), 11. Mathias Dolderer (Γερμανία), 12. Yoshihide Muroya (Ιαπωνία)

Βαθμολογία Πρωταθλήματος:
1. Arch 42 βαθμούς, 2. Bonhomme 29, 3. Lamb 26, 4. Hall 21, 5. McLeod 18, 6. Ivanoff 8, 7. Sonka 8, 8. Muroya 7, 9. Chambliss 5, 10. Dolderer 4, 11. Besenyei 4, 12. Goulian 0
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση