GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χάθηκε η επαφή με ουκρανικό μεταγωγικό αεροπλάνο

Αξιωματούχοι των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι χάθηκε η επαφή με ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο An-26 το οποίο...


Αξιωματούχοι των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι χάθηκε η επαφή με ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο An-26 το οποίο πετούσε κοντά στο Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπου σφοδρές μάχες μαίνονται ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους αυτονομιστές αντάρτες, στο πλευρό των οποίων μάχονται αξιωματικοί του ρωσικού επιτελείου, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο.
«Σήμερα, γύρω στο μεσημέρι, χάθηκε η επαφή με αυτό το αεροπλάνο. Δεν μπορώ να προσθέσω κάτι περισσότερο», δήλωσε ο Ολέκσι Ντμιτρασκίβσκι, εκπρόσωπος της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» που διεξάγει η κυβέρνηση.
Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας Άντρι Λισένκο δήλωσε πως το αεροσκάφος αυτό έχει δυνατότητα να μεταφέρει ως είκοσι ανθρώπους.
Η υπηρεσία Τύπου της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ» ανακοίνωσε πως ένα ουκρανικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο κατερρίφθη από τις φιλορωσικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία.
Όπως δήλωσε η ίδια πηγή, αφού επλήγη το αεροπλάνο, τρία αλεξίπτωτα εθεάθησαν στον ουρανό και άρχισε επιχείρηση στον τομέα για να εντοπισθεί το πλήρωμα.
Στο μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος Ποροσένκο δήλωσε σε έκτακτη συνεδρίαση των επικεφαλής των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας πως «επιβεβαιώθηκαν πληροφορίες ότι αξιωματικοί του ρωσικού επιτελείου παίρνουν μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων».
Ο Ποροσένκο, ο οποίος είχε καταγγείλει χθες πως βαρύς στρατιωτικός εξοπλισμός μεταφέρεται από τη Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε πως οι ουκρανικές δυνάμεις δέχονται τώρα επιθέσεις από ένα νέο ρωσικό πυραυλικό σύστημα και πως έχουν αλλάξει τακτική στα σύνορα, αν και δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες.
Νωρίτερα, στρατιωτικός εκπρόσωπος του Κιέβου δήλωσε πως η Ρωσία ενισχύει τις δυνάμεις της στα σύνορά της με την Ουκρανία και οι αυτονομιστές, υποστηριζόμενοι από Ρώσους «μισθοφόρους», πυροβολούν εναντίον Ουκρανών μεθοριακών φρουρών σε μια προσπάθεια να φέρουν τεθωρακισμένα οχήματα στη χώρα.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση