GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντιδράσεις για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Την άποψη ότι δεν είναι απαραίτητη η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές εκφράζουν οι 15 ενώσεις-μέλη της Πανελλ...



Την άποψη ότι δεν είναι απαραίτητη η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές εκφράζουν οι 15 ενώσεις-μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» (Π.ΟΜ.Ε.Κ. «Η Παρέμβαση»).

Η δευτεροβάθμια οργάνωση καταναλωτών θεωρεί ότι:

- η εν λόγω πρωτοβουλία θα αυξήσει το κόστος λειτουργίας των καταστημάτων και θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες μαγαζιών των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων

- δεν θα γίνουν νέες προσλήψεις ένεκα της κυριακάτικης λειτουργίας

- δεν θα αυξηθεί ο τζίρος των καταστημάτων, απλώς θα μεταφερθεί ένα μέρος αυτού από τις άλλες ημέρες στην Κυριακή.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο ιδιοκτήτης είναι αυτός που πρώτος ανοίγει την επιχείρησή του το πρωί και ο τελευταίος που την κλείνει το βράδυ. Ως εκ τούτου, με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας αφαιρείται και η μοναδική ημέρα ξεκούρασης και ανάπτυξης οικογενειακών, φιλικών και κοινωνικών σχέσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρεται ακόμη ότι, αν για κάποιους ειδικούς λόγους (τουρισμός, τοπικές γιορτές κ.λπ.) κρίνεται σκόπιμη η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, αυτό το γνωρίζει καλύτερα από όλους η τοπική κοινωνία και οι εκεί εμπορικοί σύλλογοι, με τη θέση των οποίων συμπορεύεται η Π.ΟΜ.Ε.Κ. «Η Παρέμβαση».

Επιπλέον, τονίζεται ότι οι αντιπεριφερειάρχες στο σύνολό τους έχουν ήδη εκφράσει την άποψή τους, αφού πρώτα συνομίλησαν με τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ τον ερχόμενο Ιανουάριο μπορούν να επανεξετάσουν το θέμα και να προβούν στις όποιες αλλαγές. Η Π.ΟΜ.Ε.Κ. θεωρεί ότι η παρέμβαση της κεντρικής διοίκησης δεν εξυπηρετεί ούτε την τοπική κοινωνία, ούτε τους μικροεπαγγελματίες, ούτε τους καταναλωτές και εκτιμά ότι από τη γενικευμένη «επιβολή» ανοίγματος των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους θα ωφεληθούν μόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα.

«Όπως ήδη έχουμε αναφέρει, ούτε μείωση τιμών θα έχουμε, ούτε νέες προσλήψεις θα γίνουν, ούτε αύξηση του τζίρου θα γίνει. Το μόνον που θα γίνει είναι η μεταφορά τζίρου από τις καθημερινές στις Κυριακές και από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις μεγάλες αλυσίδες, με παράλληλη «έξοδο στην ανεργία» πολλών μικρομεσαίων που δεν θα αντέξουν άλλο. Αυτό θέλει η κυβέρνηση;» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση