GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προτεραιότητα του Πούτιν η αμυντική βιομηχανία

Η Ρωσία θα πρέπει να δώσει ώθηση στις εξαγωγές όπλων ώστε να βοηθήσει τον τομέα αυτό της βιομηχανίας της να αναβαθμιστεί και να προσ...


Η Ρωσία θα πρέπει να δώσει ώθηση στις εξαγωγές όπλων ώστε να βοηθήσει τον τομέα αυτό της βιομηχανίας της να αναβαθμιστεί και να προσθέσει περισσότερες θέσεις εργατών υψηλής ειδίκευσης στην αγορά εργασίας, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Είναι σημαντικό να ενισχύσουμε την παρουσία της Ρωσίας στις παγκόσμιες αγορές όπλων» φέρεται να δήλωσε ο Πούτιν σε μια συνάντηση με ξένους αξιωματούχους με θέμα τη στρατιωτική συνεργασία των χωρών τους.
«Αναμφίβολα, κάτι τέτοιο θα βοηθούσε τις εθνικές αμυντικές βιομηχανίες να σχεδιάσουν την επέκταση και την αναβάθμιση της παραγωγής τους και να δημιουργήσουν νέες, ποιοτικές θέσεις εργασίας», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.
Η Ρωσία το 2013 πούλησε εξοπλισμό —κυρίως πυραύλους, μαχητικά αεροσκάφη και όπλα— αξίας 15,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μεταξύ των χωρών που αγοράζουν οπλικά συστήματα κυρίως από τη Ρωσία είναι η Ινδία, η Κίνα και η Βενεζουέλα.
Η Μόσχα εκσυγχρονίζει επίσης και τις δικές της ένοπλες δυνάμεις και πρόσφατα παρουσίασε το νέο τους πρόσωπο, τις μικρές κινητές μονάδες που βοήθησαν την κατάληψη της Κριμαίας στις αρχές του έτους.
Η Ρωσία έχει επίσης αυξήσει τη συχνότητα των αιφνιδιαστικών στρατιωτικών ασκήσεων που οργανώνει τους τελευταίους μήνες και ο πρόεδρος Πούτιν έχει δηλώσει ότι η πρακτική αυτή θα συνεχιστεί ώστε ο στρατός να παραμείνει σε μάχιμη κατάσταση.
Ο Πούτιν έχει επίσης ζητήσει να γίνουν προσπάθειες ώστε να καλυφθούν από την εσωτερική παραγωγή οι εισαγωγές από ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας, ώστε η αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας να καταστεί πλήρως αυτάρκης.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 οι εξαγωγές όπλων από τη Ρωσία έφτασαν τα 5,6 δισ. δολάρια, ανέφερε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση