GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απαγόρευση εισόδου στη χώρα μας, της Β. Ματβιένκο

Με αφορμή την είδηση της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας της Προέδρου της Άνω Βουλής της... Ρωσικής Ομοσπονδίας κας Βαλεντίνα ...



Με αφορμή την είδηση της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας της Προέδρου της Άνω Βουλής της... Ρωσικής Ομοσπονδίας κας Βαλεντίνα Ματβιένκο από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γαβριήλ Αβραμίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απαγόρευση εισόδου στη χώρα μας, ανώτατης αξιωματούχου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προκαλεί θλίψη αλλά και οργή για τη συνεχιζόμενη θεσμική υποβάθμιση των ελληνικών εξωτερικών σχέσεων, που προξενεί με τις επικίνδυνες ενέργειες της η ελληνική κυβέρνηση.

Θλίψη, διότι πρώτα απ’ όλα μια ελληνομαθής, όπως η κα Βαλεντίνα Ματβιένκο, πρώην πρέσβης στη χώρα μας με σημαντικές τιμητικές διακρίσεις από μεριάς ελληνικών πολιτειακών αρχών για τη συμβολή της στην καλλιέργεια της ελληνο-ρωσικής φιλίας, με πρόσφατη αυτή του χρυσού μεταλλίου Ιωάννης Καποδίστριας στο πλαίσιο συμπλήρωσης 185 ετών διπλωματικών σχέσεων, αλλά και πρόεδρος της Άνω Βουλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δεν είναι επιθυμητή στη χώρα μας.

Οργή, διότι το Υπουργείο Εξωτερικών με την κυνική του επίσημη παραδοχή επιβάλλει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ σε ρόλο τοποτηρητή των εξωτερικών μας σχέσεων, χωρίς να λογαριάζει τη βόμβα που τοποθετεί στα θεμέλια των παραδοσιακών δεσμών Ελλάδας-Ρωσίας και την κρίση που ενδεχομένως να προκαλέσει.

Οι μόνες ενέργειες αποκατάστασης της νομιμότητας και της ηθικής τάξης, στις οποίες οφείλει να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση που δίδει γη και ύδωρ στους δυτικούς συμμάχους, δια του Υπουργείου Εξωτερικών, είναι η δημόσια συγγνώμη και η άμεση άρση της απαγόρευσης εισόδου προς το πρόσωπο της κας Ματβιένκο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση