GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εισέπραττε παράνομα σύνταξη επί δύο χρόνια

Ποινική δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 70χρονου, ο οποίος κατηγορείται για απάτη, καθώς. λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινω...



Ποινική δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 70χρονου, ο οποίος κατηγορείται για απάτη, καθώς. λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων σύνταξη θανούσας ασφαλισμένης, με την οποία ήταν συγγενείς εξ’ αγχιστείας.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προέκυψε ότι η σύνταξη ΙΚΑ της εν λόγω ασφαλισμένης, η οποία απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2012, συνέχιζε έως και το Μάρτιο του 2014 να πιστώνεται στον τραπεζικό της λογαριασμό, καθώς δεν είχε δηλωθεί ο θάνατός της από τους συγγενείς της στο ΙΚΑ, προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 70χρονος πραγματοποιούσε τακτικές αναλήψεις χρημάτων με τη χρήση της κάρτας αναλήψεως της αποθανούσας, από συγκεκριμένα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ, η ζημία που προκλήθηκε στο Ίδρυμα ανέρχεται στο ύψος τουλάχιστον των 11.500 ευρώ, χωρίς τους απαραίτητους τόκους.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 70χρονου υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση