GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με σύνθημα «ανάπτυξη αντί λιτότητας»

Την ώρα που η Ιταλία αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε., ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέο Ρέντσι εντείνει το ρυθμό των μεταρρυθμίσ...



Την ώρα που η Ιταλία αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε., ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέο Ρέντσι εντείνει το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων με στόχο την ταχύτερη δυνατή έξοδο από την ύφεση και την πολιτική αστάθεια.

Μόλις λίγους μήνες μετρά στην εξουσία ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ήδη έχει τη φήμη του μεταρρυθμιστή. Παρά τις αντιστάσεις ο Ρέντσι προσπαθεί να επιβάλει μεταρρυθμίσεις σε χρόνο ρεκόρ, έτσι ώστε η χώρα του να βγει το ταχύτερο δυνατό από την οικονομική ύφεση και την πολιτική αστάθεια των τελευταίων ετών, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Όμοια στρατηγική αναμένεται να ακολουθήσει ο Ιταλός πρωθυπουργός και κατά τη διάρκεια τη εξάμηνης ιταλικής προεδρίας της Ε.Ε., όπου τον πρώτο λόγο θα έχει η ανάπτυξη και όχι οι περικοπές και τα μέτρα λιτότητας. Σημαντικότερος σύμμαχός του σε αυτή την προσπάθεια είναι όπως όλα δείχνουν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Ο Ματέο Ρέντσι ετοιμάζει την ομιλία με την οποία μεθαύριο θα παρουσιάσει στο Ευρωκοινοβούλιο τις προτεραιότητες της ιταλικής προεδρίας στην Ε.Ε. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη, την ευελιξία, στο μεταναστευτικό και στο κοινωνικό πρόσωπο της Ευρώπης.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αποφάσισε, τέλος, να αναβάλει την ευρωπαϊκή διάσκεψη για την απασχόληση, που είχε προγραμματισθεί για τις 11 Ιουλίου στο Τορίνο, καθώς φοβάται τυχόν έντονες αμφισβητήσεις από μέρους διαδηλωτών.

Σχέδιο επενδύσεων Ρέντσι-Ολάντ

Την ίδια ώρα τεράστιο σχέδιο επενδύσεων των Ματέο Ρέντσι και Φρανσουά Ολάντ αποκαλύπτει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο Ματέο Ρέντσι και ο Φρανσουά Ολάντ έχουν σχεδόν ετοιμάσει ένα πενταετές πρόγραμμα επενδύσεων για την Ευρώπη ύψους 240 δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.

Κύριος στόχος είναι να διατεθεί συνολικό ποσό που αντιστοιχεί στο 2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ. Η εφημερίδα της Ρώμης αναφέρει ότι θα χρησιμοποιηθούν δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια, με σημαντική συμβολή και πιθανή ανακεφαλαιοποίηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Οι τομείς που θα πρέπει να στηριχθούν από το πρόγραμμα αυτό, είναι η παιδεία, η ενέργεια, οι υποδομές, η έρευνα και οι ψηφιακές τεχνολογίες, με έμφαση στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Κάθε χώρα-αναφέρει η Λα Ρεπούμπλικα- θα πρέπει να ετοιμάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς εννοεί να χρησιμοποιήσει τους σχετικούς πόρους, το οποίο και θα πρέπει να εγκριθεί από τις Βρυξέλλες».

Η παρουσίαση του εντυπωσιακού αυτού προγράμματος επενδύσεων αναμένεται να γίνει στο τέλος του καλοκαιριού, από τον Ολάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση