GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έλληνες ερευνητές κατακτούν διεθνή βραβεία

Τρία σημαντικά βραβεία της ιατρικής επιστήμης ήταν η αποκομιδή Ελλήνων επιστημόνων στο Πανγερμανικό Ακτινοογκολογικό Συνέδριο, που π...


Τρία σημαντικά βραβεία της ιατρικής επιστήμης ήταν η αποκομιδή Ελλήνων επιστημόνων στο Πανγερμανικό Ακτινοογκολογικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ντίσελντορφ.
Ο Νίκος Ζαμπόγλου και ο συνεργάτης του, Δήμος Μπάλτας, τιμήθηκαν αμφότεροι με το βραβείο Άλφρεντ Μπράιτ, την ύψιστη διάκριση στην ακτινολογία και ακτινοογκολογία -είναι και η σημαντικότερη διάκριση του Συνεδρίου-, ενώ ο Βασίλης Ασκοξυλάκης, του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, με το βραβείο Χέρμαν- Χόλτουσεν- Πράις, το οποίο απονέμεται σε νέους επιστήμονες για πρωτότυπη έρευνα στην ακτινοβιολογία.
Παρουσία εκατοντάδων επιστημόνων και φοιτητών από τη Γερμανία και άλλες χώρες, ο Ελληνοκύπριος δρ. Νίκος Ζαμπόγλου, καθηγητής και διευθυντής της ογκολογικής κλινικής του πανεπιστημίου του Όφενμπαχ, τιμήθηκε για την ανάπτυξη της πρωτοποριακής μεθόδου της βραχυθεραπείας για την καταπολέμηση των όγκων και κυρίως του καρκίνου του προστάτη. Με το ίδιο βραβείο τιμήθηκε και ο συνεργάτης του, καθηγητής Ιατρικής Φυσικής, Δήμος Μπάλτας.
Ενώ οι υποψηφιότητες για το βραβείο Άλφρεντ Μπράιτ ήταν πολλές, η αρμόδια επιτροπή προέκρινε τους δύο Έλληνες επιστήμονες παμψηφεί και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Άλφρεντ Μπράιτ, ο δρ. Μίκαελ Μολς μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους δύο καθηγητές, τονίζοντας πως η έρευνα και οι κλινικές εφαρμογές της ομάδας Ζαμπόγλου άνοιξαν νέους δρόμους στην ακτινοθεραπεία.
Στην αντιφώνησή του, ο δρ. Ζαμπόγλου ευχαρίστησε τους ασθενείς για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία τους στην ανάπτυξη των νέων μεθόδων ακτινοθεραπείας.
Μίλησε για το έργο του καθηγητή Δήμου Μπάλτα και των άλλων συνεργατών του και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο και τον καθηγητή Ουζούνογλου.
Αναφερόμενος, τέλος, στη βραχυθεραπεία τόνισε πως η ανάπτυξη της μεθόδου αλλάζει το τοπίο στη μάχη κατά του καρκίνου του προστάτη και άλλων όγκων.
Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση