GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δήμος και πολίτες σχεδιάζουν το μέλλον του τόπου "Νεάπολης-Συκεών"

Με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Ιουλίου, στις 7.30 μ.μ. στο δημοτι...



Με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Ιουλίου, στις 7.30 μ.μ. στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, ολοκληρώνεται ο κύκλος των λαϊκών συνελεύσεων για τη διαμόρφωση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του 2015 του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Πρόκειται για την κορυφαία εκδήλωση-έκφραση της συμμετοχικής δημοκρατίας που διακρίνει τη λειτουργία της δημοτικής αρχής, η οποία τηρεί κι ακολουθεί πιστά τις πάγιες διαδικασίες διαλόγου και συνεργασίας με τους τοπικούς συλλόγους, τους φορείς και τους κατοίκους πολύ πριν αυτές προβλεφθούν από τον «Καλλικράτη». Στόχος είναι σ’ αυτές τις λαϊκές συνελεύσεις να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εκπρόσωποι τοπικών φορέων, κοινωνικών εταίρων, συλλόγων και, φυσικά, πολίτες, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις και τις απόψεις τους για έργα και δράσεις στον τόπο μας.

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν οι ανοικτές διαβουλεύσεις στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Πεύκων, Αγ. Παύλου και Νεάπολης, όπου συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων, όπως επίσης και δεκάδες πολίτες. Σε κάθε Ενότητα ξεχωριστά παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα προτεινόμενα έργα που συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο του τεχνικού προγράμματος, όπως επίσης και αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχει δρομολογηθεί η υλοποίησή τους, με το συνολικό αριθμό τους να ξεπερνά τα 150 και τον προϋπολογισμό να διαμορφώνεται πάνω από 45 εκατ. ευρώ.

Στις τέσσερις διευρυμένες κι ελεύθερες συζητήσεις, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα του 2015, με το σύνολο σχεδόν από αυτές να συμπεριλαμβάνονται στο τελικό σχέδιο τεχνικού προγράμματος.

Διαρκής κοινωνικός διάλογος

Ο κοινωνικός διάλογος θα ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, τη Δευτέρα 14 Ιουλίου στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Νεάπολη, με τα μέλη της να αξιολογούν τις προτάσεις που έχουν γίνει προκειμένου να συμπεριληφθούν στον τελικό προγραμματισμό της διοίκησης.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελείται από 49 συλλόγους και φορείς, όπως επίσης και 17 δημότες που αναδεικνύονται με τη διαδικασία της κλήρωσης, ενώ έχουν προσκληθεί και οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν στις πρόσφατες εκλογές του Μαΐου, η επίσημη θητεία των οποίων αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου.

«Στο δήμο μας οι διαδικασίες του κοινωνικού διαλόγου και της ανοιχτής διαβούλευσης είναι από τις κορυφαίες που τηρούμε με συνέπεια, διαπνεόμενοι από τις αρχές και τις αξίες της συμμετοχικής δημοκρατίας και της διαφάνειας. Πιστεύουμε στο διάλογο με τους τοπικούς φορείς, τους συλλόγους, τους συμπολίτες και τους συνδημότες μας, διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο τη στενή συνεργασία στο πλαίσιο της συνδιαμόρφωσης του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού. Ό,τι αποφασίζουμε από κοινού, θέτοντας παράλληλα τις ιεραρχήσεις και τις προτεραιότητες, αποτελεί δέσμευση για την υλοποίησή τους», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν στην κορυφαία διαδικασία καταθέτοντας τις δικές τους απόψεις και προτάσεις. «Να καταστεί σαφές στην κοινωνία ότι ο τρόπος με τον οποίο διοικούσαμε και θέλουμε να διοικούμε είναι συμμετοχικός, συνεργατικός, δημοκρατικός και απόλυτα διαφανής. Και η συμμετοχή των συμπολιτών μας, όσο μεγαλύτερη είναι τόσο περισσότερο ενισχύονται οι διαδικασίες αυτές και ο διάλογος αποκτά βάθος και ουσία», προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση