GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δράσεις για την τουριστική εκπαίδευση συζήτησαν Κεφαλογιάννη – Λοβέρδος

Συνάντηση προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της κοινής δράσης για θέματα τουριστικής εκπαίδευσης είχαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφ...


Συνάντηση προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της κοινής δράσης για θέματα τουριστικής εκπαίδευσης είχαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Πέραν των δύο υπουργών στη συνάντηση ήταν παρόντες και οι υφυπουργοί Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και Κωνσταντίνος Κουκοδήμος.
Στη συνάντηση εξετάσθηκαν η υφιστάμενη δομή της τουριστικής εκπαίδευσης σε λυκειακό και μεταλευκειακο επίπεδο και η δυνατότητα διασύνδεσης των επιπέδων αυτών. Επίσης διερευνήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης των αναγκών και σχετικών αιτημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Παράλληλα αποφασίστηκε η συνέχιση της επαφής των δυο υπουργείων με σκοπό να ξεπεραστούν τα σχετικά τεχνικά εμπόδια και να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις στη σύνοδο των πρυτάνεων των ΑΕΙ και των προέδρων των ΤΕΙ.
Όπως τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη, μετά το πέρας της συνάντησης «η εκπαίδευση και η κατάρτιση για τον τουρισμό είναι για εμάς υψίστης σημασίας, γι’ αυτό και η συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας από την αρχή που αναλάβαμε το υπουργείο Τουρισμού είναι πολύ κρίσιμη και πολύ ουσιαστική».
Προσέθεσε ακόμη έχει πολύ μεγάλη σημασία «οι δύο σχολές οι οποίες λειτουργούν αυτή τη στιγμή από το υπουργείο Τουρισμού, οι Ανώτατες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων, στη Ρόδο και στην Κρήτη να αναβαθμιστούν πρώτα από όλα με το πρόγραμμα σπουδών, το οποίο θα καταρτίσουμε μαζί με το υπουργείο Παιδείας, αλλά εξετάζουμε και τη δυνατότητα να μπορούν οι απόφοιτοι των σχολών αυτών, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και σε ανώτατο επίπεδο, σε Πανεπιστήμιο ή σε ΤΕΙ».
Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι «θα υπάρξουν άμεσες δράσεις σε τρία επίπεδα. Πρώτο η διαμόρφωση σύγχρονων προγραμμάτων σπουδών σε όλες τις βαθμίδες της τουριστικής εκπαίδευσης. Το δεύτερο η δυνατότητα σε όσους σπουδάζουν, σε όσους φοιτούν στις σχολές τουρισμού μετά από την τριετή τους εκεί φοίτηση και υπό προϋποθέσεις να έχουν μια διέξοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το τρίτο η δημιουργία ξενόγλωσσων πανεπιστημιακών τμημάτων σχετικών με τη διοίκηση του τουρισμού που με δίδακτρα θα απευθύνονται σε αλλοδαπούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση