GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαριάς (από το Στρασβούργο): "Μνημείο αποτυχίας η Ελληνική Προεδρία''

Μνημείο αποτυχίας χαρακτήρισε ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών  Νότης Μαριάς την Ελληνική Προεδρία μιλώντας σήμερα στην Ολο...

Μνημείο αποτυχίας χαρακτήρισε ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών  Νότης Μαριάς την Ελληνική Προεδρία μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
"Δεν υπάρχει success story στην περίπτωση της Ελληνικής Προεδρίας όπως δεν υπήρξε και success story για την κυβερνητική πολιτική του Α. Σαμαρά. Παρότι η πατρίδα μας από την εποχή του Μνημονίου μέχρι σήμερα έχει πάρει τουλάχιστον 214 δις ευρώ σε δάνεια εντούτοις", συνέχισε ο Νότης Μαριάς, "η Ελλάδα έχει 1,5 εκατομμύρια ανέργους, χιλιάδες μαγαζιά κλειστά, 6000 αυτοκτονίες, φτωχοποίηση του ελληνικού λαού μια και το 40% τουλάχιστον ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας , μείωση του ΑΕΠ κατά 25% μείωση των μισθών και των συντάξεων τουλάχιστον κατά 40%, αύξηση του ποσοστού του δημοσίου χρέους στο 175% του ΑΕΠ και δημοσιονομικό έλλειμμα στο 11,5%.
Αν τα δάνεια είχαν πέσει στην ελληνική οικονομία, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, αυτή θα είχε κυριολεκτικά απογειωθεί. Όμως τα χρήματα αυτά δόθηκαν για να ανακεφαλαιοποιηθούν με 50 δις οι τράπεζες και να σωθούν οι έλληνες ολιγάρχες μεγαλομέτοχοί τους ενώ τα υπόλοιπα δόθηκαν για να εξοφληθούν παλιά χρέη προς τους ξένους και ντόπιους δανειστές.
Χάσατε την ευκαιρία κ. Σαμαρά, συνέχισε ο Νότης Μαριάς να θέσετε όλα εκείνα τα θέματα που για δεκαετίες απασχολούν την Ελλάδα και η διεκδίκησή τους εκτός από ιστορική επιταγή είναι και άμεσης ζωτικής σημασίας για την οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας.
Χάσατε την ευκαιρία να στηρίξετε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενάντια στην τρόικα γιατί εσείς στηρίζεστε στην τρόικα.
Χάσατε την ευκαιρία να ζητήσετε να σταματήσει η λιτότητα που πλήττει το Νότο και έχει γεμίσει ανέργους την πατρίδα μας γιατί εσείς εφαρμόζετε μερκελική πολιτική.
Δεν καταγγείλατε τον Ντράγκι και την παρέα του που κερδοσκοπεί σε βάρος του ελληνικού λαού αφού η ΕΚΤ πληρώνεται στην ονομαστική τους αξία τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου τα οποία έχει αγοράσει με έκπτωση τουλάχιστον 40 %, κατέληξε ο Νότης Μαριάς.
Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Ν. Μαριά. (http://www.youtube.com/watch?v=yY_XDvBFiqQ&list=UUslHiHdBO8ssho0gdmjSXcA)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση