GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απάντηση Σγουρού σε ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Γιάννη Σγουρού: «Η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ πρέπει να θεωρεί ότι κατοικούμε στη χώρα των λωτοφά...



Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Γιάννη Σγουρού:
«Η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ πρέπει να θεωρεί ότι κατοικούμε στη χώρα των λωτοφάγων.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες με την οποία καταφέρεται εναντίον της διοίκησης του ΕΔΣΝΑ για την πιλοτική χρήση του SRF ως εναλλακτικού καυσίμου για τη λειτουργία του Αποτεφρωτήρα.

Να βοηθήσουμε όμως λίγο την αδύνατή μνήμη της:

· Το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) του ΕΔΣΝΑ ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1997 και πρωτολειτούργησε το 2010.

· Δέχεται απορρίμματα δήμων της Αττικής και παράγει κατά κύριο λόγο SRF (μίγμα χαρτιού με πλαστικό), το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αγορά ως δευτερογενές καύσιμο, εκτρέποντας απορρίμματα από την ταφή.

· Φτιάχτηκε δηλαδή, για να παράγει ένα προϊόν το οποίο μπορεί να αντικαταστήσει συμβατικά καύσιμα για την παραγωγή ενέργειας, όπως είναι το πετρέλαιο και ο λιγνίτης, συμβάλλοντας στη μείωση του ενεργειακού κόστους της χώρας και τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

· Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, από το 1997 μέχρι το 2010 η «λαλίστατη» και «μαχητική» κατά τα άλλα ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν βρήκε χρόνο να ασχοληθεί με το ΕΜΑΚ και φυσικά ποτέ στο παρελθόν δεν αντιτάχθηκε στην κατασκευή του εργοστασίου. Δεν ήξεραν ότι θα παράγει ένα προϊόν που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτικό καύσιμο;

· Η απάντηση είναι ότι το ήξεραν, όχι όμως μόνο δεν διαφώνησαν, αλλά σε ανακοίνωσή τους στις 7/8/2007 καλούσαν «Να αναλάβει η Κυβέρνηση και οι Περιφερειάρχες της την ευθύνη για την άμεση κατασκευή των ΚΔΑΥ και των μονάδων μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης που προβλέπονται στους περιφερειακούς σχεδιασμούς …».

Από επισπεύδοντες λοιπόν το 2007 και την αφωνία των επόμενων χρόνων, πέρασαν σήμερα στην καταγγελία.

Μια καταγγελία εντελώς προσχηματική, αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρόκειται για μια πρόταση πιλοτικής εφαρμογής και εναλλακτικής χρήσης, που θα ελεγχθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών απ’ όπου και θα εγκριθούν τα τεύχη δημοπράτησης του Αποτεφρωτήρα και σε δεύτερη φάση από το ΥΠΕΚΑ που θα την αδειοδοτήσει.

Ποιον επομένως νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;

Έως πότε οι πρωταθλητές της ανακυβίστησης θα παριστάνουν τους τιμητές;

Δεν βλέπουν ότι με αυτές τις πρακτικές που χρησιμοποιούν και ο τελευταίος εργαζόμενος τους έχει γυρίσει την πλάτη;

Το παράδοξο βέβαια δεν είναι ότι δεν είναι σταθεροί στις απόψεις τους, αλλά ότι κατά διαβολική σύμπτωση οι απόψεις τους ταυτίζονται με αυτές των «εργολάβων» που υποτίθεται ότι αντιμάχονται…

Χορτάσαμε πια από τους αυτόκλητους προστάτες του δημοσίου συμφέροντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση