GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το «Νίκος Κούρκουλος» θα αποσυμφορήσει τις μακρές λίστες αναμονής των καρκινοπαθών

Στη…συρρίκνωση της πιο χρόνιας κι επίμονης «κακοήθειας» που εντοπίζεται στο ΕΣΥ, σε εκείνη που αφορά στις μακρές λίστες αναμονής των...


Στη…συρρίκνωση της πιο χρόνιας κι επίμονης «κακοήθειας» που εντοπίζεται στο ΕΣΥ, σε εκείνη που αφορά στις μακρές λίστες αναμονής των καρκινοπαθών για θεραπεία, στοχεύει η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Το Κέντρο, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί έως το τέλος του έτους, επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας, κ. Μάκης Βορίδης. Τον υπουργό υποδέχθηκε η κυρία Μαριάννα Λάτση, με προσωπική δωρεά της οποίας -ύψους 4 εκατ. ευρώ- υλοποιούνται οι εργασίες, και μαζί περιηγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου.

Μηχανικοί και γιατροί ενημέρωσαν τον κ. Βορίδη και την κυρία Λάτση για τις δυνατότητες που θα παρέχει στους ασθενείς τονίζοντας ότι θα πρόκειται για ένα Κέντρο πρότυπο από τη στιγμή που θα ανοίξει τις πύλες του.
Η δωρεά αφορά στη χρηματοδότηση της κτιριακής αναβάθμισης αλλά και της ενίσχυσης του εξοπλισμού του πρώην 6ου Ογκολογικού Νοσοκομείου ΙΚΑ. Το 6ο Νοσοκομείο ΙΚΑ έχει ενταχθεί στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» στο πλαίσιο της αξιοποίησης των μονάδων υγείας του ΙΚΑ από το ΕΣΥ και λειτουργεί υποστηρικτικά προς το κεντρικό ογκολογικό νοσοκομείο.
Η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας αναμένεται ότι θα αποσυμφορήσει τις μακρές λίστες αναμονής των καρκινοπαθών για χημειοθεραπείες αλλά και για χειρουργικές επεμβάσεις. Εκτιμάται ότι θα πραγματοποιούνται 30.000 εισαγωγές ασθενών και 3.800 χειρουργικές επεμβάσεις ετησίως.
«Η συγκεκριμένη δωρεά της κυρίας Λάτση αναδεικνύει για ακόμη μια φορά το πώς σημαντικά αισθήματα μπορούν να μεταφραστούν σε πολύ σημαντικές πράξεις. Και βεβαίως, παραμένει δική μας ευθύνη μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του να αντιμετωπίσουμε τη λειτουργία του με τον καλύτερο τρόπο. Σας ευχαριστούμε ξανά. Όλη η Πολιτεία σάς ευχαριστεί» ανέφερε ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας ότι «είναι τιμή η ονοματοδοσία του Κέντρου με το όνομα «Νίκος Κούρκουλος» γιατί ήταν ένας μεγάλος καλλιτέχνης και γιατί έχει γράψει μια πολύ μεγάλη ιστορία και στη διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου».
Η κυρία Μαριάννα Λάτση από την πλευρά της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όσοι δουλεύουν για το έργο αυτό το πράττουν με πολλή αγάπη και πίστη. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το παραδώσουμε γρήγορα διότι γνωρίζω και από προσωπική εμπειρία ότι ακόμη και μία ημέρα καθυστέρησης κοστίζει ζωές. Η επίσκεψή σας εδώ κύριε Υπουργέ μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε».
Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

  1. AYΤΕΣ ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ ΤΗΝ ΑΠΕΠΛΙΣΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ.ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΟΝΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΡΡΩΣΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση