GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τριψήφιος ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα

Τριψήφιος είναι πλέον ο αριθμός των νεκρών από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Γάζα, όπως αναφέρουν παλαιστινιακές πηγές, ...


Τριψήφιος είναι πλέον ο αριθμός των νεκρών από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Γάζα, όπως αναφέρουν παλαιστινιακές πηγές, ενώ τα τελευταία θύματα της αιματηρής σύγκρουσης των τελευταίων ημερών στην περιοχή είναι δύο άτομα, τα οποία επέβαιναν σε αυτοκίνητο.
Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες επιθέσεις από την Τρίτη και έπειτα, με στόχο να σταματήσουν τις ρίψεις ρουκετών προς το μέρος του από το αντίπαλο στρατόπεδο. Ωστόσο, οι μαχητές συνεχίζουν να επιτίθενται προς το Ισραήλ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες ζημιές και τραυματισμοί.
Το Παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι εκτός από τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους, ακόμη 675 – στην πλειοψηφία τους πολίτες – έχουν τραυματιστεί από την ισραηλινή επιχείρηση κατά της Γάζας. Από την πλευρά του, το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται «δεκάδες τρομοκράτες».
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μία αεροπορική επιδρομή στη Γάζα και συγκεκριμένα στην Ραφάχ, είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι – τρεις άνδρες και δύο γυναίκες – ενώ στην ίδια περιοχή έχασε τη ζωή του ένα μικρό κοριτσάκι, από μία δεύτερη επίθεση.
Στο Ισραήλ, ένα άτομο τραυματίστηκε σοβαρά όταν μία ρουκέτα χτύπησε ένα πρατήριο βενζίνης το πρωί της Παρασκευής, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι.
Σύμφωνα με ανταποκριτές ξένων δικτύων στο Ισραήλ, το πρωί ακούστηκαν κρότοι από ρουκέτες που εκτόξευε ο στρατός. Το Ισραήλ αναφέρει ότι στόχος των επιθέσεων είναι τα σημεία επίθεσης των αντιπάλων αλλά και σπίτια μαχητών. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν στοχευμένη η επίθεση στο σπίτι όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.
Οι διεθνείς αντιδράσεις
Ηνωμένες Πολιτείες: Ο Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε τις επιθέσεις από την πλευρά της Χαμάς και εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανότητα περαιτέρω κλιμάκωσης. «Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να προστατεύσουμε τις ζωές των πολιτών και για να επανέλθει η ηρεμία στην περιοχή».
Αίγυπτος: Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας από την πλευρά του καταδίκασε την στάση του Ισραήλ που χρησιμοποιεί «υπερβολική και περιττή στρατιωτική δύναμη, η οποία οδηγεί στον θάνατο αθώων ανθρώπων».
Τουρκία: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επίσης αντιτάχθηκε στην τακτική του Ισραήλ: «Θα πρέπει να τερματιστεί αυτή η καταπίεση. Εφόσον αυτό δεν συμβεί, τότε δεν θα είναι δυνατή και η ομαλοποίηση των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ».
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση