GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για τα παιδάκια της Γάζας που τόσο άδικα χάθηκαν...

Του Πασχάλη Τσολάκη. (Αφιερωμένο στα παιδάκια της Γάζας, σε αυτά τα μπουμπούκια που κόπηκαν βίαια πριν... ανθίσουν και γίνουν...



Του Πασχάλη Τσολάκη.

(Αφιερωμένο στα παιδάκια της Γάζας, σε αυτά τα μπουμπούκια που κόπηκαν βίαια πριν... ανθίσουν και γίνουν λουλούδια…)
Τι να γράψει κανείς για την λωρίδα της Γάζας! Φτωχαίνουν οι λέξεις και μικραίνουν. Μιλάει η εικόνα και αποτυπώνει την φρίκη και τον τρόμο. Δείχνει το αποτρόπαιο έγκλημα. Χαρακτηρίζει το άδικο, το ανήθικο, το ανέντιμο, το βάρβαρο.

Στις ζωγραφιές των παιδιών όλου του κόσμου αυτές τις μέρες, κυριαρχεί το μαύρο και το γκρίζο. Το κόκκινο χρώμα, ρέει από τα κορμάκια των παιδιών που διαμελίζονται και χαρακώνει τις ψυχές των ανθρώπων!

Δεν υπάρχουν σύννεφα στις ζωγραφιές, δεν υπάρχει βροχή. Υπάρχουν πύραυλοι και αεροπλάνα που βρέχουν θάνατο. Δεν υπάρχουν πουλιά και ήλιοι. Υπάρχουν τέρατα με πύρινες γλώσσες και δράκοι. Υπάρχει σκότος και μαύρη φωτιά. Δεν υπάρχει άνοιξη και πεταλούδες. Υπάρχει μονάχα ένα τρομακτικό χάος.

Αυτήν την μακάβρια εικόνα, υπάρχουν άνθρωποι ηγέτες, που τις έδωσαν όνομα. Την βάπτισαν ειρήνη και ελευθερία βιάζοντας ακόμα και την βάπτιση!

Ο Δίας, ο κυρίαρχος άρχοντας, η απόλυτη εξουσία, δεν τόλμησε να βεβηλώσει λέξεις και έννοιες. Όταν αποφάσισε να τιμωρήσει τον Προμηθέα, δεν τον εξευτέλισε και δεν βίασε την νοημοσύνη του. Αυτούς που έστειλε να το «παλουκώσουν» στον Καύκασο, δεν ήταν ούτε η ειρήνη, ούτε η δικαιοσύνη. Ήταν το Κράτος και η Βία!

Ο θάνατος στην λωρίδα της Γάζας παραμονεύει παντού και χτυπάει ανεξέλεγκτα, ακόμα και αθώες ψυχούλες. Αυτός λοιπόν ο θάνατος, ο σταλμένος από ανθρώπινα χέρια, δεν επιδέχεται αναλύσεις και ερμηνείες. Κανένας λόγος δεν μπορεί να τον εξωραΐσει. Ξεπεράστηκαν όλα τα φράγματα ακόμα και του παραλόγου.

Στα παιδικά μάτια ζωντάνεψε η μυθική η Κίρκη που παραμορφώνει τους ανθρώπους.

Βλέπουν μέσα από το αίμα και την καταχνιά του θανάτου να ξεπετάγεται η Χάρυβδη που καταπίνει παιδάκια κι ύστερα ξερνάει κόκαλα!

Υπάρχουν ηγέτες και εξουσίες που αιματοκυλούν την ανθρωπότητα για την επιβολή του δικαίου και της ειρήνης.

Ω! επίγειοι θεοί του ψεύδους και του σκότους. Πάνω στο αθώο και αμόλυντο αίμα των σκοτωμένων παιδιών θα φυτέψετε το κρίνο της ειρήνης και περιμένετε να ανθίσει!

Ω! επίγειοι θεοί της συμφοράς και του αίματος, από τα μάτια των παιδιών που τινάχτηκαν έξω από τις κόγχες από τα δώρα της αγάπης σας, περιμένετε να φωτιστεί πια η ανθρωπότητα! Σπέρνετε θάνατο και περιμένετε τάχα να ανθίσουν περιβόλια!

Παντού παραμονεύει ο εντεταλμένος θάνατος. Παντού ρέει αίμα.

Ω! Επίγειοι θεοί του πλούτου και του αίματος, δεν αφήσατε μήτε καρπό μήτε και τόπο να ριζώσει η ειρήνη. Αντί να ραίνετε τη γη με ροδόνερο, τη φαρμακώσατε… Αντί να ραίνετε τους ανθρώπους με νάμα, τους βομβαρδίζεται με φαρμάκι και δηλητήριο.

Ιδέτε! Χιλιάδες παιδιά στον κόσμο ζωγραφίζουν καράβια σε γαλάζιους ωκεανούς!

Ιδέτε! Χιλιάδες χρόνια τώρα η ιστορία πλέει σε ωκεανούς αίματος!

Υ.Γ
Θεοί όλου του κόσμου μαζευτείτε,
κάποια παιδιά πως εκτελούνται για να δείτε.
Θεοί όλου του κόσμου μαζευτείτε
Συνέντευξη να δώσετε να δούμε τι θα πείτε…

1 σχόλιο

  1. Gia ta pedakia tou Israel tipota??
    Min ksexnas oti den endiaferete h Hamas gia ta pedakia , ta thysiazoune gia politikous skopous oste anthropoi san esena na grafoune askopes malakies oste ta ypoloipa zwa na diavazoune. Ante katw apo tin petra sou tora.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση