GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μέρι Ρόμπινσον απεσταλμένη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

Την πρώην πρόεδρο της Ιρλανδίας Μέρι Ρόμπινσον διόρισε στη θέση της ειδικής απεσταλμένης για την κλιματική αλλαγή ο γενικός γραμματέ...


Την πρώην πρόεδρο της Ιρλανδίας Μέρι Ρόμπινσον διόρισε στη θέση της ειδικής απεσταλμένης για την κλιματική αλλαγή ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν.
Ο διορισμός έγινε με αφορμή τη σύνοδο κορυφής που συγκάλεσε ο γγ του ΟΗΕ με θέμα την κλιματική αλλαγή, την 23η Σεπτεμβρίου στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη, μια μέρα πριν την επίσημη έναρξη της 69ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του γγ, η κα Ρόμπινσον θα παρέχει συμβουλές στον Μπαν Γκι Μουν με βάση τις διαβουλεύσεις που θα πραγματοποιεί και με σκοπό την ανάληψη «πολιτικής δράσης» για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η σύνοδος κορυφής θα αποτελέσει ένα σημαντικό ορόσημο για «κινητοποίηση και δέσμευση» και με βασική επιδίωξη τη σύναψη μιας παγκόσμιας συμφωνίας μέχρι το 2015.
Ο γγ του ΟΗΕ συνεχάρη την κα Ρόμπινσον για το έργο της ως ειδικής απεσταλμένης για την περιοχή των Μεγάλων Λιμνών της Αφρικής.
Η κα Ρόμπινσον έχει πολιτική εμπειρία για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες• μεταξύ άλλων, διετέλεσε πρόεδρος της Ιρλανδίας (1990-1997), μέλος της ιρλανδικής Γερουσίας (1969-1989) και επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, από το 1997 έως το 2002.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση